Potpredsednik Vlade Vojvodine i pokrajinski sekretar za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice Andor Deli, povodom Dana prosvetnih radnika, uručio je priznanja „Dr Đorđe Natošević“ najuspešnijim prosvetnim radnicima i ustanovama u Vojvodini. Priznanja su dodeljena u prisustvu Olivere Gajić, predsednice Odbora za dodelu priznanja „Dr Đorđe Natošević“.

Na svečanom prijemu u Vladi Vojvodine dodeljeno je pet priznanja. Povelje, plakete i novčane nagrade uručene su Osnovnoj školi „Sveti Sava“ iz Kikinde, Danijeli Miličić Trebaticki, vaspitačici u PU „Radost“ u Srbobranu, Milkici Krasnić, nastavnici biologije u gimnaziji „Jovan Jovanović Zmaj“ u Novom Sadu, Vesni Miljuš, nastavnici biologije u Osnovnoj školi „Đorđe Natošević“ u Novom Sadu, i Mirjani Lazor, školskom pedagogu u ŠOSO „Milan Petrović“ u Novom Sadu.

Pokrajinski sekretar Deli čestitao je dobitnicima ovo vojvođansko priznanje, istakavši da ono pored svoje autentičnosti ima za misiju da zalaganja prosvetnih radnika učini vidljivim, uvaži postignute rezultate prosvetne struke i motiviše njene predstavnike.

– Ovo je šesnaesti put da dodeljujemo ovo pokrajinsko priznanje namenjeno obrazovnim ustanovama i prosvetnim radnicima za izuzetne rezultate ostvarene u radu u oblasti obrazovanja. Smatram da je veoma važno da pojedinci sa imenom i prezimenom ponesu ove nagrade i svojim ličnim primerom budu motivacija kolegama u budućem radu. To je dokaz da se isplati trud i borba sa svakodnevnim izazovima, koji prosvetarski posao nosi sa sobom – istakao je Andor Deli uz posebno zadovoljstvo što je ove godine nagrada u oblasti obrazovanja u Vojvodini pripala većem broju pojedinaca.

Dobitnici priznanja „Dr Đorđe Natošević“ složili su se da je izuzetno značajno kada se priznanjem odgovori na trud koji su ulagali dugi niz godina. Ukazali su da je priznanje koje su dobili za rezultate rada u poslu koji se voli, saradnje sa decom i njihovim roditeljima, važno i za njihove porodice, koje su ih sve vreme nesebično podržavale.

Odbor za dodelu priznanja, koji je imenovala Vlada AP Vojvodine, doneo je odluku o nagrađenim ustanovama i pojedincima na osnovu utvrđenih merila za vrednovanje svih navedenih segmenata rada ustanove, odnosno pojedinaca. U jednoj godini može da se dodeli najviše pet priznanja, a ono se sastoji od povelje, plakete i novčane nagrade.

Priznanje ‘’Dr Đorđe Natošević’’ ustanovljeno je odlukom Skupštine Vojvodine 1996. godine kao, tada jedino, autentično pokrajinsko priznanje. Od ustanovljenja do ove godine dodeljena su 62 priznanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari