Nakon što je urednik portala Preševa.com iz Preševa Driton Salihu uputio pismeni zahtev predsedniku Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) Galipu Bećiriju u kome je zatražio izveštaj o radu i finansijskom poslovanju ovog tela u jednogodišnjem periodu, usledile su međusobne optužbe.


– Nakon što ni posle petnaest dana od kada smo gospodinu Bećiriju uputili pitanja a da nismo dobili odgovor, mi smo na sajtu objavili pitanja i dva skenirana finansijska dokumenta iz kojih se vide finansijske zloupotrebe u radu Nacionalnog saveta Albanaca – objašnjava za Danas urednik Preševa.com Driton Salihu, navodeći da je posebno ogorčen izjavom Bećirija koju je dao gostujući u emisiji preševske RTV Aldi kako iza „rada redakcije portala stoje neka tajna udruženja kao i BIA.

Redakcija portala Preševa.com, nakon optužbi koje je predsednik Nacionalnog saveta Albanaca izneo gostujući u programu RTV Aldi, obratila se NUNS i OEBS tražeći zaštitu novinara. „Oštro osuđujemo politički pritisak koji se vrši na novinare redakcije Preševa.com“, navedeno je u saopštenju NUNS.

– Ono što radi Driton Salihu i Preševa.com su ništa drugo no sračunati a i politički motivisani napadi na mene ali i Nacionalni savet Albanaca. Salihu i njegovi saradnici ne biraju način kako i kada će prozivati mene lično i moju porodicu, zbog čega sam bio prinuđen da angažujem advokata kako bih svoje pravo ostvario na sudu – rekao je za Danas Galip Bećiri, predsednik Nacionalnog saveta Albanaca.

Komentarišući finansijska dokumenta koja su objavljena na portalu Preševa.com on navodi da se „radi o ukradenim izvodima iz banke koji su falsifikovani i potom predstavljeni javnosti kao autentični“. Bećiri je demantovao i da je gostujući u emisiji RTV Aldi izneo optužbe da su novinar Salihu i njegovi saradnici pripadnici tajnih organizacija i BIA“, već da je, kako navodi za Danas, izrekao konstataciju da „ iza svega ovoga neko stoji“, dodajući : „Ne daj bože da je i BIA umešala prste“.

– Mislim da je posledica napada na mene kao predsednika NSA, rezultat kolegijalne zavisti i ljubomore između urednika dva albanska medija na jugu Srbije – portala Preševa.com s jedne, i Nacionala, lista koji predstavlja zvanično glasilo Nacionalnog saveta Albanaca, sa druge strane – kaže za Danas Bećiri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari