Problemi sa smećem i punim kontejnerima u zaječarskom naselju 1Foto: M.S. / Danas

Puni kontejneri, smeće po ulicama, svakodnevnica su u Zaječaru. Poslednjih dana smeće je počelo da ispada svuda unaokolo iza zgrada u naselju “Dva brata“.

Kako kaže meštatin D.J, koji je želeo da ostane anoniman, mnogi stanari tog dela grada imaju veliki problem sa smećem, ali i sa jarugom koja tu prolazi.

“Tačno iza zgrada su pet kontejnera koji su puni, a smeće razbacano. Koristi ih celo naselje, koje broji preko 400 stanara. Pored nas, smeće tu bacaju i radnici okolnih lokala. Godinama se problem ne rešava”, kaže naš sagovornik.

Njegov komšija M.S. dodaje da pored kontejnera, problem je i jaruga, koja je, takođe, puna smeća, a niko je ne sređuje.

“Pogledajte šta je ovde – zmijarnik. Samo čekam kada će nešto da izađe. Ljudi su počeli u jarugu da bacaju smeće, pošto za ovoliko zgrada ima svega nekoliko kontejnera. Da li će konačno neko da reši ovaj problem”, upitao je M.S.

U JKSP „Zaječar“ kažu će problem biti rešen postavljanjem podzemnih kontejnera.

“Usled prijave građana da je iza zgrada u naselju “Dva brata” oko kontejnera dosta smeća i drugog otpada, izveštavamo da su kontejneri u petak bili pražnjeni i da je u toku vikenda izbačena veća količina smeća koja prevazilazi postojeći broj kontejnera. Oni se danas ponovo prazne i biće očišćen ceo boks. Mesecima naše izvršne sluzbe muku muče sa nedovoljnim brojem kontejnera za taj niz zgrada gde smeće bacaju i pravna lica iz tržnog centra, pri čemu su kontejneri  vrlo dotrajali, a stambene zajednice ih ne popravljaju”, kazao je za Danas Velibor Ristić, rukovodilac sektora “Čistoća”.

Takođe, oni se nadaju da će ubrzo taj problem biti rešen postavljanjem dva podzemna kontejnera što će doprineti da taj deo gde svi prolaze ka “Kapitol parku” bude lepši i čistiji.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari