„Tvrdnja da je to borba za Srbiju je amoralna“: Profesor Đokica Jovanović o najavi Vučića da će se u UN ponovo založiti za neusvajanje Rezolucije u Srebrenici

Ostavite komentar


  1. Razumeo bi da je ovo izjavio Đorđe ili đoka. Ali đokica , ma dajte ljudi

  2. Molim vas objasnite obicnom narodu sta je po definiciji genocid.Formiran je sud i osudjeni su ljudi koji su naredjivali i vrsili ubistva.
    Da li su Amerikanci izvrsili genocid negde u svetu gde su ŕatovali (u ime demokratije).
    Ako se jednog dana proglasi genocid nad Palestincima, sta ce narod u svetu da misli (da to nisu uradili Izraelci).
    Verovatno su to uradili marsovc.
    AKO JE NEKO URADIO GENOCID ONDA TAJ IMA IME.

  3. Uzorna demokratska država ? Ako može neki primer, čisto da znamo o čemu profesor govori. Ili, ako smo uzorna demokratska država, onda možemo da ubijamo civile. Sigurno je mislio na Izrael i njegove najbliže saveznike. Ili Saudijsku Arabiju, i njih naouružavaju Francuska, Britanija, Amerika. Sigurno su to te uzorne države koje za Kosovo kažu da je isto država, i to demokratska. Stvarno verujete u to, bez obzira na ono što vidite svojim očima ?

  4. Није ни чудо што нестајемо кад имамо овакве сународнике. Кад неко дијете прочита у уџбенику историје да је у Сребреници био геноцид и рецимо на интернету потражи више података шта мислиш да ће прочитати Ђокице?
    Ко је починио злочин и зашто? И наставници ће морати објаснити ко је починио злочин.
    Клинтону је Сребреница је била изговор за напад на положаје војске Републике Српске.
    Напад НАТО-а на Cрбију је извршен да се тобоже не би десила нека нова Сребреница на Косову.
    Чуди ме да Србија уопште постоји кад у њој живи толико домаћих издајника, провјерених непријатеља и полуидиота.
    У Босни је кривично дјело ако кажете да у Сребреници није био геноцид. То је аксиом.
    То није теорема коју трба доказати. О постојању Бога се воде расправе али о догађају у Сребреници се не смије расправљати.
    Некада давно су људе спаљивали на ломачи јер су тврдили да је Земља округла. Данас знамо да јесте.
    Истина ће наћи пут. Жалосно је то што су српски политичари углавном стока. Имали су 34 године да се боре за скидање љаге са свог имена која им је натоварена деведесетих година. Ниједна скупштина (Републике Српске , Републике Србије и Црне Горе) није донијела резолуцију о геноциду над Србима у Хрватској и Бих у другом свјетском рату. Јасеновац, Јадовно, Сисак, Пребиловци и остале јаме.
    Хрватска је завршила усташки програм у потпуности. Једна трећина Срба покатоличена, једна убијена и једна протјерана. Снимили су скоро и филм „Последњи Србин у Хрварској“.
    Посао завршен.
    У Србији изгледа нема Срба у државним институцијама и политици. Смијем се кладити да преовладавају Хрвати, Муслимани, Црногорци, Албанци, Цинцари и остали.
    Молим Бога да сачува Српски народ.

  5. Професор је нешто помешао, изгледа да није прочитао резолуцију, а и испустио је неке важне чињенице. Између осталог то што је пресудио Хашки трибунал и те како треба бити под посебном пажњом, јер је јасно да је гомила пресуда искључиво политичка и нема никакву правну основу. Такве предмете треба јако пажљиво правно евалуирати а вероватно и ревидирати. Почети са Сребреницом и чињеницом да је нешто што се не уклапа ни у једну једину дефиницију геноцида, проглашено геноцидом.

  6. Prolupavanje, postoji kolektivna odgovornost, a samim tim mogu da natovare i termin genocidan narod

  7. Srebrenica je Izetbegoviceva namestaljka koji je izazvao rat u Bosni u tom memorijalnom centru dovodeni su lesrvi iz cele Bosne oreminuli pre devedesetih godina Izetbegovic u vreme Titove Jugoslavije bio cesto zatvaran jer je oduvek radio da Bosna bude muslimanska bez Srba i Hrvata i vrapci na grani znaju da je Stebrenica Izetbegoviceva namestaljka yreba potshumno proglazen za fasista

  8. Zapad je grozan nepravedsn ptema Srbiji koka je najvise stradala u svim ratova i najvise zrtava imala …kosovo je xapad pogotovu Klinton napravio za pare od narkotika zrmlja u kojoj vlada kriminal korupcija droga je glavni izvor za finansisko mizerno odrzavanje tamo nema proizvodnja .narod bez pisla teski uslova zivota treba osuditi Klintona nemoralnog da Monikom u ovalnom kabinetu obrukao Ameriku i za pate prodao srpsko Kosovo siptarima oni nemaji veze sa albancima

  9. Što više škole to tuplji i gluplji. Sve što se radi na prostoru SFRJ, radi se na štetu srpskog naroda. Jugoslavija se nije raspala nego je nasilno raskomadana, kao što je u prvom i drugom sv. ratu. Sve je usmereno protiv Srba i SPC i svega pravoslavnog, već vekovima ista mantra. Svi mogu, samo Srbija ne sme, niti da brani svoj narod ni svoju državu. Krajnje je vreme da se domaći izdajnici i strani plaćenici prevaspitnju i nešto korisno urade za državu Srbiju.

  10. Profesor je 100% u pravu!Istina je bolna za obolelo srpsko društvo, mržnjom zadojeno…i licemerno, jer svi mrze kao zapaf a svoju decu ne šalju u Kinu i Rusiju da normalno žive

  11. Zapad je grozan nepravedan prema Srbiji koja je najvise stradala u svim ratovima koliko puta je razarana i najvise zrtava imala …kosovo je zapad pogotovu Klinton napravio za pare od narkotika zemlja u kojoj vlada kriminal korupcija droga je glavni izvor za finansisko mizerno odrzavanje tamo nema proizvodnja .narod bez posla teski uslova zivota treba osuditi Klintona nemoralnog da Monikom u ovalnom kabinetu obrukao Ameriku i za pare prodao srpsko Kosovo siptarima oni nemaju veze sa albancima onisu nomadidoseljenici sa srednje Azije

  12. Zaboga zar zbog mrznje prema vucicu treba sav srpski narod da bude genocidni. To su ocile na grbu Srbije koje jedna drugoj okrenule ledja zato se i srbi slazu kao rogovi u vreci. Treba ih okrenuti rednu prema drugoj da se srbi sloze.Onaj koji je pravio grb odlicno se razume u simbole. Podrzimo vucicevu borbi u Un da ne postanemo genocidni narod od ovih koljasa koji su vise satrli srbe u tom bratoubilackom ratu koji su oni i poceli. Sada ce mentor Erdogan da im ode i spasicemo se videcete

  13. Sve ovo sto se desava od strane muslimana pa i sa Kosovom desavalo se u vreme vladavine Klintona u Sad taj emoralan predsednik obrukao Ameriku prodao srpsko Kisovo siptarima za milione dolara takodje Merlinka Atisari otiso sa punom tasnjom dolara sa Kosova Vesli Klark scenarista Racka Voker koji se pisle sjrivao u Makedoniji i nije smeo da se pojavi majedonci hteli da ga lincuju

  14. Zavisi ko kako gleda na rezoluciju o genocidu u Srebrenici koji se nameće i brani prisilom moranja priznavanja i zatvorom u slučaju negiranja. Gde je moje pravo da branim postojeće ustanovljeno pravno tumačenje genocida u Nirnberškom procesu esesovcima za izvršenje genocida i ratnih zločina . Voleo bih da vidim koji sud će osuditi Efrema Zurofa istoričara holokausta koji se bavi proučavanjem genocida i glavnim lobcem na naciste Centra Simon Vizental i „brzopletost nazivanje incidenta u Srebrenici genocidom“? Ili Jehuda Baner,vodećeg autoriteta za pitanje holokausta na Hebrejskom univerzitetu u Jerusalimu.On ponavlja ovo mišljenje i negira genocid u Srebrenici već ga naziva pravim imenom ratni zločin .

  15. „Професоре“ Да се прво правно установи дали је то геноцид и да се утврди прави налогодавца. А сада ћу вам на вести школски пример геноцида. Реч је о геноциду који су 1944 починили муслимани и шиптари у селу Велика где је убијено на разне начине 120 деце млађе од дванаест година.

  16. Професоре да ли постоји ваша одговорност икаква.. Или као пензионер глумите „визионара“?

  17. Dragi profesore Đokice Jovanoviću, svojom izjavom da je Tito ozbiljni državnik vi ste
    se diskreditovali i postavili na svoje pravo mesto. Tito, čovek koji je zavio Srbiju u crno.
    Ustvari je amoralna vaša izjava da je borba Srbije nepotrebna, jer da se povinovala, kako vi kažete, pomeranju geopolitičkih tektonskih ploća, odnosno novoj geopolitičkoj rekompoziciji sveta ne bi ni bilo inicijative za takvom rezoluciom. Da je uzorna demokratska zemlja, da ima neku nato bazu i da slepo prihvata spoljne diktate, onda se ovo ne bi „radilo iz političkog interesa“ kako kažete bi u gornjem tekstu. Znači, ovo jeste politička rezolucija koja nije dobroćudno obeležavanje toga datuma, već osnova za dalja politička razračunavanja i sankcionisanja Srbije ako ne bude igrala po unapred poznatim ritmovima.

  18. Što vi iz Danasa pustate ovakve blese da se oglašavsju.Manite se toga

  19. Jadne li kampanje kada moraju neki bivsi profesori, anonimusi da je odradjuju? Sta je u pitanju, ogranicen budzet? Daj sta das samo da se ispuni norma?

  20. Jedan zavrzlama , ako imamo Majke Srebrenic( a tu se može dodati i sestre ), gde su bile i majke Jasenovca( i sestre npr).. DA LI IMA ODGOVORA? Usput koliko je učešće musloman u jedinicam ustaša i domobrana! O civilima ne pričam jer su oni izlazili i iz Srebrenice da bi preko leševa Srba , odnosili pokućstva i alate i ostalo…Verovatno da nećete ovo objaviti, ali nema veze..

  21. Истинске геноциде су починили углавном западне државе – на првом месту Бритони, потом Германи, Французи, Шпанци, Португалци, Холанђани Белгијанци, Турци, Јапанци – они би сада да другима припишу измишљене геноциде да би се они сакрили иза тих њихових измишљотина. А нема ни једног савременог рата а да у њему није било ратних злочина.

  22. Postoje majke Srebrenice. Pitam Djokicu gde su majke Jasenovca? Nema ih jer su zajedno sa svojom decom, sestrama , bracom i muzevima pobijeni. Vidis li razliku profesore izmedju Jasenovca i Srebrenice???

  23. Ćopavi bravar ozbiljan državnik !!!!!!! Bolji vic davno ne čuh. E moj mali Đokice nije tebi lako sa samim sobom.

  24. Prof.Jovanović prihvata da je izvršen genocid i Srebrenici i da svako negiranje povlači tužbu i zatvorsku kaznu ,to je po zakonu BIH.Kada đak bilo gde u svetu bude pitao profesora istorije nad kim je izvršen genocid u Srebrenici profesor će odgovoriti nad Bošnjacima muslimanima .A ko je izvršio odgovor će biti Vojska i para vojska Republike Srpske odnosno Srbi.Tako jedino i ispravno profesor može objasniti đaku na postavljeno pitanje ? Time se izjednačava genocid Hitlerove Nemačke nad Jevrejima ,Slovenima,Ciganima i drugim narodima u koncentracionim logorima Trećeg Rajha .Ko je vršio genocid , dobija se odgovor Nemci ? To što profesor i drugi tvrde da u rezoluciji o genocidu u Srebrenici ne piše da su to izvršili Srbi je laž jer osuđenici za“ genocid „su srpski oficiri ,vojska i političko rukovodstvo.U Ruandi je zakonom zabranjeno pominjanje pitanja pripadnosti nekom od naroda koji čine Ruandu a na vlasti je predsednik koji je uz vojnu pomoć Amerike ,GB i zapada inače pripadnik Tutsa ,manjine pobedio u građanskom ratu .Toliko o sudu u Ruandi i presudi o izvršenom genocidu u Ruandi . Isti je slučaj u BIH a biće i u zahtevu Kosova da je i nad Albancima izvršen genocid . Dok Turska ne prihvata da je izvršila genocid nad Jermenima,kao ni NDH u Jasenovcu nad Srbima ,Židovima kako kažu Hrvati i nad
    Romima . Profesoru ne fopire do mozga da je ovo zloupotreba izraza genocid u političke svrhe i opravdanje zapada NATO zločinaca nad Jugoslavijom , jer je bila „komunistička“ , pa je samim tim bilo „opravdano“ njeno cepanje kao i nad SRJ i Srbijom i Srbima.

  25. Kada vidim ove komentare jasno mi je zasto smo ovakvo porobljeno drustvo.
    Izgleda da to zasluzujemo i izgleda da se niko nije potrudio da shvati sta je profesor hteo da kaze.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.