Profesor Filozofskog fakulteta: Godinama se radi na obesmišljavanju obrazovanja

Ostavite komentar


  1. Dugoročno smo uništeni. Ne vidi se izlaz, niti ko pokušava. Ovo je „glas vapijućeg u pustinji“

  2. Tako je od 1945 te naovamo. Pitanje za profesora, ako kod nekog nastavnika od 100 studenata polozi 4 oro….ko tacno ucestvuje u obesmisljavanju obrazovanja…hvala
    Da dodam, fakulteti su budzetske ustanove.

  3. 1. Drastično povećati plate prosvetnim radnicima. 2. Benificirani radni staž, prvenstveno učiteljima i nastavnicima zaposlenim u osnovnim školama.
    Bez toga, svi ostali pokušaji su gubljenje vremena, pucanj u prazno, možda i čisto foliranje.

  4. Takođe je veoma važno da roditelji svojim primerom pokazuju poštovanje prema prosvetnim radnicima. Zna se kako je nekada bilo – učitelj/nastavnik je bio uvažena ličnost. A sada roditelji pred decom kritikuju i omalovažavaju nastavnike, odlaze u školu i tamo im prete, zahtevaju više (a pri tome nezaslužene) ocene za svoje dete…

  5. pa šta… šta mi možete?

    oduvek je bilo lakše vladati neobrazovanim narodom

    da li je to zabranjeno?

    narodu više odgovara da ne razmišlja…

  6. Dotični profesor ne razume da su rešenja od 2000tih u potpunosti razorila obrazovanje. Nastavnici nemaju nikakva zakonska prava za sankcionisanje loših đaka koji čine oko 20% populacije u školama. Na to su se nakalemili i roditelji koji do maksimuma iskorišćavaju zakonodavstvo, rezultat je inflacija vukovaca. Nasilje učenika nad učenicima i nad nastavnicima je u porastu. Niko pri zdravoj pameti ne bi radio u prosveti 🙁 Ovakva objašnjenja profesora Filozofskog više liče na teorije zavere, nego na ozbiljnu analizu.

  7. Слажем се са професором. Плате су битне, али је битнији статус просветних радника.

  8. Sećam se da je u vreme jednog štrajka prosvetnih radnika u jednoj TV emisiji Vučić rekao: Pa,šta? Ne dam!!! Mislio je na povećanje plata. Godinama se drugim delovima javnog sektora povećavale zarade a prosveta stagnirala a da ne spominjem razna poniženja koja čujem kad se spomene prosvetni radnik…

  9. Plata prosvetnog radnika sa 240 esp je više nego duplo manja od plata u policiji,vojsci,sudovima ,bez potcenjivanja vojske i policije za koje je bitna veza za upis a učenje nije ni blizu PMF,pravnog,fizičkog itd a plata x 3.

  10. Puno što Šta je dovedeno u naše obrazovanje. Da prevedem sve što je negativno nam je nametnuto. Od kurikuluma pa dalje.
    Vratiti ugled prosvetnog radniku.
    Ukloniti bezpotrebnu administraciju. Misli neko uzeo pare za dnevnike jel??
    Vratiti stari Crveni dnevnik.
    Definisati roditeljska prava, obaveze i odgovornosti.
    Izmeniti zakon, precizirati jasno stavke oko vladanja.
    Ako ne umete da napišete zakon, pa prepustite onaj stari. Tamo jasno piše.
    Plate povećati.

  11. Uz svo postovanje profesora nismo culi nista o reformi koji je inicirala Tunde Kovac, popularna Pepsi reforma a cije rezultate imamo pred sobom.
    Htela bih da podsetim na upozorenja koja je tada dao prof Lipkovski.
    To je najpogubnija reforma skolstva, svi u pros eti to ce vam reci.
    Imamo li kao drzava snage da se suocimo sa odgovornoscu?

Ostavite komentar


Društvo

Žandarmerija dobila nove džipove (FOTO) 9

Žandarmerija dobila nove džipove (FOTO)

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić prisustvovao je danas dodeli 20 džipova Žandarmeriji i poručio da će se nastaviti sa opremanjem specijalnih jedinica, kako bi mogle da daju rezultate koji su u interesu građana i Srbije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.