Profesor FON-a: Očigledan plagijat u doktorskoj disertaciji Malog

Božidar Radenković, jedini profesor Fakulteta organizacionih nauka koji se javno usprotivio odlukama u vezi sa doktoratom Siniše Malog

Ostavite komentar


  1. Auuu pa dada ce da da ostavku?!Ali to bi bilo u Danskoj a u zemlji debila teraj daljrr…

  2. E moj fakuktetu na sta si spao. Ali ocigledno da je profit I politika korektnost bliza profesorima od moral ih stavova I nacela.

  3. Ovo nije država, nego sprdnja, ali sam narod ovde je prava srpdnja, pa se sve uklopilo.

  4. Још несуђени доктор наука Синиша Мали краће време је преписивао доктората, а ови са Универзитета не могу да донесу одлуку да ли је докторат или плагијат за десетак година. Замислите да је Мали купио докторат, то не би доказали, какви су шепртље ни за сто година. Уосталом шта је то да се препише 7% садржаја несуђеног му доктората. Шта би било да није министар и да није му „ментор“ Вучић? Пропаст! Тек шта очекују докторати „плагијатора“: Небојше Стефановића, Александра Шапића, Јоргобанке Табаковић и других еминентних доктора плагираних наука. Изгледа да је дошло неко време где је титула важнија од научног знања. У Немачкој, својевремено, министар одбране због плагијата доктората, докторат му је одузет и ослободио министарску фотељу. Нешто слично се десило и премијеру Румуније. Наше плагијаторе штити власт, штите климоглавци. То је Балкан. Svaka čast profesorima Radenkoviću, Teodorovića i Karapandže za čuvanje ugleda i ponosa Beogradskog univerziteta.

  5. FON… u vreme SFRJ to je bio trećerazredni brzopotezni fakultet koji su završavali „kadrovi“ koji nisu imali kapacitet za neki ozbiljniji fakultet ili propali studenti.

    1. Sedamdesetoh kad je napravljen da bi direktori bez fakulteta stekli diplomu, ali devedesetih ozbiljno podizu kvalitet studija i nastavnog kadra. Modernizuju programe i do bolonje su bili ubedljivo najbolji fakultet rame uz rame sa etf-om.
      Osnovne studije su i dalje jako kvalitetne za razliku od master studija koje uglavnom sluze za pranje diploma sa privatnih fakulteta ili nesrodnih fakulteta nakon cega ljudi koju su zavrsili megatrend, filoloski i slicne fakultete pocinju da se predstavljaju kao da su zavrsili fon

  6. Ljudi, Boza je legenda na FONu. Oduvek protiv vladajuce struje fakulteta. Radio sam malo kod njih i uvek su svim studentima izlazili u susret da im pomognu. Sa druge strane vladajuca vecina na FONu je oduvek bila orijentisana na novac i izgradnju fakulteta, kao i imidza. Ovim potezom oko plagijata u javnosti su se debelo pokopali.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.