Profesor Hemijskog fakulteta: Zbog litijuma treba da padne cela Vlada Srbije 1foto FoNet Marko Dragoslavić

Profesor Hemijskog fakulteta Branimir Jovančićević izjavio je danas za N1 da bi zbog litijuma možda trebalo da padne cela Vlada Srbije, kao i da bi i ministri i predsednik Srbije trebalo krivično da odgovaraju.

„Treba da se vidi zašto su oni tako čvrsto obećali privatnoj kompaniji da će projekat biti realizovan“, kazao je Jovančićević, koji je i član Demokratske stranke.

Za današnji događaj „Jadar na dlanu“ rekao je da je pre svega politički i da predstavlja svojevrsno uvlačenje akademske zajednice u politiku.

U Palati Srbija danas je održan sastanak „Jadar na dlanu“, ali iza zatvorenih vrata. Građani su mogli da čuju samo predsednika i ministarku za nauku, dok ostale profesore i dekane Beogradskog univerziteta, kao i njihove prezentacije nisu dostupne ni medijima ni građanima.

„Da je ovakav događaj organizovan pre pet, 10 ili 15 godina, to bi bio prirodan skup. Međutim, danas su, kao što možemo da vidimo, predstavnici akademske zajednice pozvani da učestvuju u jednom, rekao bih, političkom performansu“, kazao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari