Profesor o Vučićevoj tvrdnji da je kalcijum-karbonat pronađen u Srbiji: Ima ga u celoj zemlji, ne znam na šta je predsednik mislio

Ostavite komentar


  1. Radi se o zameni Litijum-jonskih baterija Natrijum-jonskim. Pri tome je potreban natrijum- karbonat, a ne kalcijum-karbonat!
    Za proizvodnju Na-jonskih barerija potrebno je dobiti natrijum iz aluminijum-oksida (glinice), dobijenog iz letećeg pepela (poletine) iz prisutvo natrijum karbonata!

  2. AV očigledno nema pojma sta je kalcijum karbonat, ali to ne znaju ni oni kojima se obraća, pa nema veze. Važno je da zvuci kao nesto značajno.

  3. је продато.
    Све Вање је откупила дружина, иза које стоји наша актуелна Влада.

  4. U sledecem obracanju ce „otkriti“ da je u Vojvodini pronadjeno plodno zemljiste, pogodno za setvu psenice, kukiruza secerne repe…

  5. Nije mi samo jasan kraj teksta. Šta se do sad nije desilo : da Kinezi traže dozvolu za izvoz zlata ili se nije desilo da su izneli zlato iz zemlje !!??? Svako ko živi u Boru zna odgovor.

  6. Upućeno njegovim glasačima. Calcium karbonat zvuči mistično. Kamen bi bilo prozaično.

  7. U selima ispod planine Rudnika, veliki i mali Šenj proizvodi se krec dobrog kvaliteta i to preko 100 godina.Naravno, koristi se kvalitetni kamen koji se pece na visokim temperaturama i pretvara u gradj.materijal KREČ.Bilo bi lepo snimiti emisiju o proizvodnji kreca, pa neka gospodin nesto nauci.

  8. Zar treba stalno ponavljati da je Vučić neka naša rezultanta. Da smo bolji , bolje bi nam bilo….sve po zaslugama?!!

  9. Šta je predsednik mislio? Jasno je. On mora zaseniti “ znanjem“ svoje loše obrazovane glasače

  10. Nije valjda da stručnjak zna više i bolje od sveznalice na prestolu?! Sutra kopam rupu u bašti u urlam u nju: “ AV je zreo za Lazu“

  11. R. G. Institut je mapirao celu Srbiju i svi novi nalazi su varka jer se čitaju stare mape i otkrivaju rupe na saksijama. R. G. I. Je mapirao i većinu Afrike, pronađena nafta u Angoli. Gde je sada ta nafta. Rudnik bakra i zlata u bivšoj Burmi. Prisvojio Simić S. Rasprodaja još traje…

  12. Kinezi rudu izvoze u kontejnerima iz Srbije, to svako iz Bora zna a i mnogi drugi,tako da mi nemamo veze sa tim zlatom, sa rentama i porezima.
    Ako budemo tako pametni i sa drugim rudnicima, blago nama

  13. Šta se nije desilo!?Pa oni iz Majdanpeka šalju koncentrat zlata direktno u Kinu bre!I sad će oni kada to prerade sigurno to da nam vrate nazad kad izvuku zlato!?Ma dajte molim vas koga vi zezate!!!???

Ostavite komentar


Društvo

Pazite gde pijete vodu po ovoj vrućini: Samo na jednoj javnoj česmi u Beogradu izvorska voda bezbedna za piće 8

Pazite gde pijete vodu po ovoj vrućini: Samo na jednoj javnoj česmi u Beogradu izvorska voda bezbedna za piće

U potrazi da se rashlade na visokim temperaturama neki će posegnuti za prvom vodom na koju naiđu. Ukoliko vas put navede pored neke od javnih česama sa izvoskom vodom na teritoriji Beograda treba biti obazriv, jer poslednji rezultati ispitivanja kvaliteta te vode koje je obavio Gradski zavod za javno zdravlje Beograd u junu, nisu ni zadovoljavajući.

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.