Profesori beogradskih gimnazija odbijaju da u subotu drže časove po 45 minuta

Ostavite komentar


  1. Mislim da subotom casovi treba da traju 10 minuta i da ih ucenici sami drze. Znaci, bez profesora. Takodje, subotom ne treba da dodje deset ucenika vec max pet. Profesori treba da odmaraju i da budu zdravi!

  2. S obzirom, da vecina vas profesora, sprovodi totalno nekvalitetnu nastavu, ne zasluzujete ni ovo sto primate. Deca izlaze poluobrazovana iz skola, siromasnog recnika…Umesto sto hocete da strajkujete, preispitajte prvo sebe i svoj rad, odnosno nerad.

  3. Kakav basibozluk od prosvete. Cas zakazuju, pa otkazuju, menjaju, skracuju….Ne zna se ni ko pije ni ko placa

  4. Bravo kolege!
    Apsolutno podržavam.
    Umesto da se deca nagrade za veliki odziv na probnoj maturi, i mi nastavnici za dežurstva i pregledanje, nameću nam radnu subotu od 45 minuta.
    Svi u bojkot!

  5. I kod mene u firmi direktor ima autonomiju da organizuje rad ustanove, ali prema tri data modela. Zanimljivo, da je izabrao najgori. Po zaposlene, naravno.

  6. Dragi sugradjani, zalosno je sto medju nama nema solidarnosti. Prosvetni radnici su u ovoj zemlji ponizena kategorija, sa platama ispod republickog proseka i bez uvazavanja od strane ministarstva, roditelja i ucenika. Deca nam izlaze polupismena, kazete, ali se ne pitate da li razlozi leze u zastarelim propisanim programima i ucilima, kao i opstem moralnom sunovratu u kojem su autoriteti nase dece u kojekakvim Zadrugama.

  7. Taj 2.april 2022.,bila opšta mobilizacija pred izbore!Sramota do neba!

  8. Oni koji misle da je 70 000 dinara velika plata imaju problem sa time sto su pristali sa budu robovi. Primera radi, prosecna godisnja plata na Floridi je 80 000 USD.

  9. Naša prosveta je dno dna ,moglo bi toliko toga da se napiše loše ali svima je već sve jasno …ne zaslužuju ni minimalac ,naravno sa časnim izuzecima …

  10. Sve vas koji mislite da je prosveta dno dna radi samih nastavnika, ucitelja i profesora, volela bi da vidim na njihovom mestu..
    Prvo treba da se zapitate kako ste vaspitali i odgojili sopstvenu decu…istu onu decu koja ni „dobar dan“ ne znaju (ili nece) da kazu.
    Nije problem u nastavnom kadru, nego u totalno neprilagodjenom, zastarelom planu i programu, u samom Ministarstvu u kojem pravilnike, odluke itd. donose ljudi koji nikad nisu krocili u ucionicu kao predavaci.
    Svi nastavnici, ucitelji i profesori ce znati o cemu govorim.
    Podrska za njih.

  11. Bravo za profesore !
    Red je bio da se suprotstave ovima koji upropastiše školstvo !

  12. Za sve one koji nažu da je 70 000, koji primaju profesori, mnogo i da po kvalitetu nastave treba da primaju minimalac, molim vas da razmislite o tome kako normalan čovek može da ima motivaciju, duh i zdravlje da obavlja posao za koji nije plaćen platom od koje može kvalitetno da živi? Stavite se u njihove cipele. Drugo za one koji smatraju da je nastava subotom i te kako potrebna jer su se učenici dovoljno odmarali, razmislite o tome koliko su učenici motivisani za rad subotom. Razmislite kako izgleda ta nastava subotom i s kakvim ambicijama ti učenici dolaze, a između ostalog ko stvarno želi da nauči gradivo, on će ga naučiti i bez nastave subotom.

  13. Sramota je da napadate divnog čoveka kao što je načelnik Školske uprave Beograd, Dragan Filipović. I ranije se išlo subotom u školu kada je trebalo odraditi časove, pa nikom nije smetalo.

Ostavite komentar


Društvo

Bio je napet i ljut: Zlatko Kokanović o razgovoru Aleksandra Vučića sa građanima u Malom Zvorniku 10

Bio je napet i ljut: Zlatko Kokanović o razgovoru Aleksandra Vučića sa građanima u Malom Zvorniku

Jedini pravi sagovornik Aleksandru Vučiću u Malom Zvorniku bila je Sanja Sakan, hemičarka, naučna radnica, bliska saradnica Dragane Đorđević, profesorke Hemijskog fakulteta i naučne savetnice Instituta za hemiju, tehnologiju i metalurgiju, koja je kod nas dolazila na teren i uzimala uzorke voda i zemljišta u Koreniti i Jadru, kaže za Danas Zlatko Kokanović, predsednik Udruženja "Ne damo Jadar" i jedan od inicijatora protesta u Beogradu "Rudnika neće biti".

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.