Profesori svojim honorarima opremili stručne kabinete 1Foto: EPA-EFE/ Darek Delmanowicz

Polazeći od činjenice da je teško raditi sa đacima bez osnovnih sredstava, a da je uz odgovarajuću opremu i nastavna sredstva, lakše i kvalitetnije obrađivati nastavne jedinice, a učenici će bolje savladati gradivo, u Tehničkoj školi Majdanpek profesori su postali donatori.

Naime, godinama unazad odriču se honorara za polaganje vanrednih ispita i tim sredstvima nabavljaju učila i alate koji su potrebni za realizaciju praktične nastave.

Radeći tako šest godina, bezmalo u potpunosti opremili su stručne kabinete za mašinsku i elektrostruku uloživši u nabavku učila i ostalih sredstava za izvođenje stručne prakse oko dva miliona dinara.

Nedavno su kupili kompletan alat za odeljenje automehaničara vredan 150 hiljada dinara, kao i jedan računar za školskog pravnika i pedagoga.

– Vrednije od toga što su sopstvenim sredstvima nabavili za svoju školu, jeste što ovakav gest predstavlja svojevrsnu lekciju za sve đake Tehničke škole, koji možda jednom nastave da slede ovaj primer – rekao je novinarima direktor majdnapečke Tehničke škole Dragoslav Janković inače inicijator ove akcije koju su profesori podržali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari