U Sali Narodne biblioteke Ilija M Petrović u sredu su proglašeni pobednici osmog Književnog konkursa za izbor najlepše priče, pesme ili eseja koji je raspisan od strane Regionalnog centra za talente u Požarevcu.

Žiri u sastavu mr Veliša Joksimović, književnik, Slaviša Radovanović, književnik i mr Dragana Mratić, profesor srpskog jezika i književnosti pročitao je sve radove učenika osnovnih i srednjih škola sa područja Braničevskog i Podunavskog okruga i doneo Odluku o nagradama. Na književnom susretu u Biblioteci promovisan je i Zbornik najboljih radova sa prošlogodišnjeg konkursa koji je pod nazivom Zlatni ključ štampao Centar za kulturu Pozarevac.

U kategoriji I- IV razreda osnovnih škola, prvo mesto osvojila je Milena Miljković, učenik IV razreda OŠ Đorđe Jovanović iz Selevca, drugo mesto pripalo je Svetlani Marinković, učenici IV razreda OŠ Dositej Obradović Požarevac, dok je treće mesto osvojili Teodora Marković, učenica OŠ Brana Jevtić Kusadak i Marko Stojković, učenik IV razredaOŠ Desanka Maksimović Požarevac.

U kategoriji učenika od V- VIII razreda, prvo mesto osvojila je Ana Antonijević, učenica VIII razreda OŠ Stanoje Glavaš Glibovac, drugo mesto podelili su učenici Aleksandar Dimitrijević, VII razred OŠ Bata Bulić Petrovac na Mlavi i Nevena Maslać, učenica VIII razreda OŠ Dositej Obradović Smederevo. Treće mesto u kategoriji starijih razreda osvojili su Petar Pavlović, učenik VII razreda OŠ Moša Pijade Malo Crniće i Milica Simić, učenica VI razreda OŠ Dositej Obradović Smederevo.

Prvo mesto u kategoriji srednjih škola osvojila je Aleksandra Batinić, učenica I razreda OŠ Palanačke gimnazije, drugo mesto podelille su Ana Milošević, učenica IV razreda Gimnazije Smederevo i Bojana Matejić, učenica IV razreda Palanačke gimnazije. Treće mesto pripalo je Lazaru Bojičiću, učeniku II razreda Gimnazije Smederevo i Tijani Evstratiev, učenici IV razreda Gimnazije Smederevo. Novčane nagrade, diplome i knjige učenicima će biti uručene na prigodnom književnom susretu sa autorima i njihovim mentorima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari