U Babušnici je juče proglašeno vanredno stanje u snabdevanju vodom za piće u ovoj opštini, izjavio je predsednik Privremenog organa u opštini Ranko Janković. Žitelji ove opštine vodu za piće nemaju već 12 dana, od kada su ovaj kraj zahvatile velike poplave. – Fabrika vode u Ljuberađi je tada poplavljena i oštećen je potisni vod vodovoda, pa od 26.

U Babušnici je juče proglašeno vanredno stanje u snabdevanju vodom za piće u ovoj opštini, izjavio je predsednik Privremenog organa u opštini Ranko Janković. Žitelji ove opštine vodu za piće nemaju već 12 dana, od kada su ovaj kraj zahvatile velike poplave. – Fabrika vode u Ljuberađi je tada poplavljena i oštećen je potisni vod vodovoda, pa od 26. novembra nemamo vodu za piće – rekao je Janković i dodao da je pre dva dana Babušnica dobila tehničku vodu, a pijaćom vodom građani se snabdevaju cisternama.
– Narodna kancelarija predsednika Srbije je u sredu, 5. decembra, u Babušnicu dopremila 20.000 litara flaširane vode za piće koju je poklonila „Simeks grupa-Zlatiborska voda“, a u četvrtak je preko Narodne kancelarije predsednika stiglo još 4.500 litara vode od „Minakve“, a juče ujutro još 20.000 litara od „Knjaz Miloša“, a očekuje se da od „Vode-vode“ stigne oko 5.000 litara – rekao je Janković.
Janković dodaje da su prve količine flaširane vode podelili meštanima Velikog i Malog Bonjinca, Mezgraje, Modre Stene, Grnčara i drugih sela. – Vodu smo podelili i dvema srednjim i osnovnoj školi, vrtiću, isturenim seoskim školama, javnim ustanovama i građanima – kaže Janković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari