Danas još malo sunca, ali pred kraja dana sve se menja: Prognoza vremena za naredne dane 1Foto: Radmila Briza

U Srbiji će danas tokom većeg dela dana biti pretežno sunčano ili umereno oblačno, prognoza je vremena za danas. Ko god je na prvomajskom uranku već zna da na jugu Vojvodine, na primer, duva jak vetar, svežije je nego juče i ponegde oblačno, kao što je to u Pančevu i okolini.

Kako prognoziraju meteorolozi, pred kraj dana naoblačenje, a tokom večeri i noći, povremeno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom,

„Duvaće umeren do jak jugoistočni vetar, u košavskom području i na planinama povremeno i sa olujnim udarima. Jutarnja temperatura od pet do 15 stepeni, maksimalna dnevna od 23 do 27, u Timočkoj i Negotinskoj Krajini do 22“, navodi se na zvaničnoj Fejsbuk stranici Weather2Umbrella.

Prema istim podacima, u Beogradu u sredu tokom većeg dela dana pretežno sunčano ili umereno oblačno.

„Pred kraj dana naoblačenje, a tokom večeri i noći, povremeno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Duvaće umeren do jak jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura 15, maksimalna dnevna 27“, navode oni.

U Srbiji se tokom predstojećih praznika, dodaju, očekuje promenljivo oblačno, svežije i veoma promenljivo vreme, povremeno sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

„Košava će duvati još tokom četvrtka, a u petak vetar u skreranju na severozapadni. Maksimalna temperatura biće uglavnom od 20 do 25, a u petak od 15 do 20 stepeni“, kaže prognoza.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari