Sutra predah od vrućine, a potom rast žive u termometru: Prognoza vremena za naredne dane 1Foto: Beta/Saša Đorđević

U Srbiji sutra svežije i pretežno sunčano vreme dok će jutro na severu zemlje biti umereno oblačno sa kratkotrajnom kišom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Od sredine dana u brdsko – planiskim predelima južne i istočne Srbije očekuju se lokalni, kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom.

Duvaće umeren i jak severozapadni vetar koji će krajem dana biti u slabljenju. Najniža temperatura kretaće se od 16 do 22 stepeni Celzijusovih, a najviša od 29 do 33 stepeni. U Beogradu sutra svežije, tokom dana pretežno sunčano vreme dok će samo ujutro uz prolaznu umerenu oblačnost biti moguća kratkotrajna kiša. Duvaće vetar umeren severozapadni. Najniža temperatura kretaće se od 19 do 22 stepeni Celzijusovih, a najviša oko 30 stepeni.

U narednim danima očekuje se pretežno sunčano vreme, u utorak još relativno sveže, a od srede postepeni porast temperature. U četvrtak će maksimalne temperature biti od 33 do 35 stepeni, a u petak i subotu lokalno i do 37 stepeni.

Retka pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom očekuje se ponovo u petak i narednog vikenda.

Biometeorološka prognoza za Srbiju za ponedeljak glasi: tokom većeg dela dana biometeorološke prilike mogu imati relativno povoljan uticaj na hronične bolesnike.

Izvesne tegobe mogu osetiti srčani bolesnici, pa im se savetuje opreznost. Mogući su glavobolja i poremećaj sna. Neophodna je adekvatna zaštita od UV zračenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari