Programi za gimnazije bez dela Desanke Maksimović već objavljeni

Ostavite komentar


    1. Valjda su nekako procenili, da je ziva, da ne bi podrzavala SNS.

    2. Zato sto govori o SLOBODI I LEPOTI a to se nikako ne uklapa u S(N)S ideologiju.

  1. Danasovi botovi pozdravljaju izbacivanje nase pesnikinje iz programa.Tv kanal N1 ne skriva odusvljenje

    1. Vucicu, ti li si?
      Ili onaj pacenik sto je umislio da je Tijanic, a zapravo je dobacio do licnog frizera one zipovane iz REMa?

    2. N1 je SNS kanal-bitovi dobro došli.Setite se da je N1 id početka prekidao program zbog monoliga AV,pa prešli preko toga da treba da kleče.

    3. Ovi tvoji su je izbacili bilderasu, a ne Danas i N1. Na pogresan nacin se tesis. Bilderasu.

    4. Ne, nego samo obelodanjuju neviđenu glupost, neobrazovanje i površnost kojom se vi dičite.

    5. ZA tebe samo jedno – idi nadji dobar tim psihologa I psihijatara I leci se covece, vidis I cujes onog cega nema.

    6. Danasovi botovi?

      Dobro bi bilo da ih ima, ali nema. Strah je glavni razlog za njihovo odsustvo.

      Oslobodite se ljudi, postanite botovi Danasa. Zasluzuje to taj list.

  2. Generacije naroda koji zive na ovim teritorijama su sa postovanjem citali dela velike pesnikinje

  3. Pesnikinja je pevala u horu S. Milosevica pa to onda sigurno nije razlog izostavljanja. Pre ce biti da je vreme ucinilo svoje pa je njeno postojanje ova vlast prostaka kojoj je poezija zadnja rupa na svirali jednostavno precula.

  4. Zar ne vidite, izbačena je desnaka i desnica. Sve je jasno. Kao da su odlučivali neki Levaci.

    1. Da parafraziram čuvenu repliku Mande.
      „Za ovih osam godina namlatili smo se para k’o šaše, ali da vam pravo kažemo, ostali smo nekako balvani….kulturo eve nas.“

  5. Desanku Maksimovic izbaciti totalno iz obrazovnog sistema,jer posle sramne i slugeranjske recenzije Milosevicevog dela „Godine raspleta“-(Milosevic svom dusom zeli da nam narod ne bude preveden „zedan preko vode“),ona je to automatski zasluzila.Hrabra i ispravna odluka komisije.

  6. Sada kada je sve dospelo u javnost, svi se ograđuju, ministri, članovi komisije… Planski se radi na uništenju našeg obrazovanja. U ostalom predsednik je izjavio da čak i za obavljanje najvažnijih državnih funkcija dovoljno osnovno obrazovanje.

  7. Sve se ovo moglo očekivati. Preko noći smo postali “ velesila“ anglosaksonskog konceptualnog praktikantstva. U zemlji u kojoj osvedočeni netalenti kao Dragan Bošković ( a institucionalizovani) , dobijaju recimo nagradu Branko Miljković, umetnost je postala stvar sprdnje i iživljavanja.

  8. Samo se vi salite,ovaj potez ministra pokazuje najvecu krizu drustva u celini.Vode nas kafedzije i vlasnici pecenjara pravo u ambis ,a mi kao narod nista ne preduzimamo.Kad uniste kulturu,kulturno nasledje bice kasno i za nas i za nasu decu da spoznamo ko smo i gde smo.

  9. ..kakva perfidna igra..’dobar i los policajac…izbci…onda raja kao protesuje…pa vlada reaguje i vraca…. opet prasina u oci… kako je sve to ‘ljigavo…

  10. Ovo toliko strasno i uzasno, da ne ostavlja prostora za bilo kakav dodatni komentar!

    1. Toliko sam se potresla da sam napravila gresku i nisam napisala *je“ ili Ovo JE toliko strasno i uzasno, jos jednom da potvrdim!!!!

  11. Ministar prosvete treba odmah da podnese ostavku. Posto je Muamer Zukorlic predsjednik nekog odbora za obrazovane u Skupstini Srbije, ne bi me öudilo, jer on nije nikada procitao nijednu pjesmicu, a za Desanku nije ni cuo. Mozda on i Sarcevic zele da ubace u program za gimnazijalce Brenu, Cecu i Radovana Karadzica. Da govorimo o sramoti za Srbij, bilo bi mnogo, jer se u Srbiji odavno ne zna sta je brukai sramota, a sta je dobro.

  12. Sad svi peru ruke, sve ide po onoj „pop đaku, đak crkvenjaku..“ samo me zanima da li su možda zaboravili ili prevideli da prime plate, dnevnice ili kakve sve naknade dobijaju „stručnjaci“ koji sede u zavodima, direkcijama, savetima…??

  13. Trazili ste, gledajte.

    Ocekujem uskoro da Andrica i Kisa izbace i ubace Vesica i Mirovica.

  14. Pa ne moze Aja Jung i Tijana Ajfon trudbenice ovog rezima u istu citanku sa Desankom Maksimovic. Budimo realni.

  15. Kad je ministar nepismen A udžbenike štampaju hrvati i nemci šta može biti rezultat, sem kolektivno zaglupljivanje.

  16. Ostavili su za sledeću godinu;
    Naš grad

    Usred mora svetli grad

    Usred grada svitac sija

    Hoću li otići i kad?

    Ili ću svetlom sijati i ja?

    Slušaj huk naših reka:

    MikaAnti, FloriSte, FerencFe

    Nad gradom duh birtaša Đorđa grmi

    Vavilon kulture – Novi Sad već plamti

    Usred mora svetli grad

    Usred grada svitac sija

    Hoću li otići i ja?

    Ili ću svetlom sijati i ja?

    Igor Mirović

  17. Pored fizičkog genocida nad Srpskim narodom sada su krenuli još opasniji kulturno istorijski genocid. Gde je Aleksandar Vucic ? Šta on ima da kaže na ovu temu?

  18. Šalu na stranu, ako je ovo šala jer da nije TRAGIČNO JE…Šta kaže na to ministar Šarčević, pošto ministarstvo kulture ne postoji, tj nevidljivo je…

  19. Ukinuti Desanku iz školskih programa je isto kao nedati detetu mleko,žednom nedati čašu vode ,mladima uskrati ljubav,bolesnom nedati lekove….Dali će SANU da se oglasi povodom ove sramne inicijative koju žele da nam plasiraju ove para-kulturne agencije iinstitucije !

  20. Pravilnik o nastavnom planovima objavljen, ministar potpisao, predsednik nps kaže da je to radna verzija, premijerka kaže da je to hiljade stranica, pravilnik usvojila i vlada i skupština,…
    Istina je jedna i jedina da je sve to u prosveti gomila neznalica, da su poslanici stado koje glasa na zvonce.
    Hajde objavite ovo, molim vas ili nastavite cenzuru.

  21. Ne, nemoj mi prići – ne mi dihat za ovratnik – Zavode za unapređenje obrazovanja i vaspitanja Srbije zamisli se nad nedostatkom inteligencije koju si iskazao -Krvava bajka smeta nekome – znate li da Nemci SMEJU JAVNO DA PEVAJU samo treću , bezazlenu strofu , njihove himne Nemačka ispred svih ? A zašto – pa na primer oni se stide Kravave bajke koju su ovde izveli , a mi kojim se ona desila , mi bi da to zaboravimo i ohrabrimo Nemce da se ne stide , šta li ? Hoćemo li sutra izbacivati i Plavu Grobnicu iz programa , o Prometeji nade , o Apostoli jada ? Eto Makron nam je pokazao koliko nas voli i poštuje predstavom na Kalemegdanu i komedijom na Jelisejskim poljima , pa ćemo mi decu tome danas da učimo . Zbogom pameti reci o cenjeni Zavode za unapređenja koječega i lepo svi da dobijete otkaze , a da u Zavod dođu neki pametni i pismeni ljudi !

  22. Mene samo zanima kako ovog čoveka nije sramota da uništava našu kulturu, a da ne govorimo o školstvu koje je već uništeno.

  23. Kao što ide u pesmi:

    Ekspertiza, potrebna je ekspertiza

    ,,Oni ništa ne mogu bez dnevne terapije
    A na naše živote stavili su tapije
    Najgori učenici manekeni hemije
    Nabavili diplome pokupili premije

    Pomoću alhemije i sumnjivih metoda
    Preko noći postali su uvažena gospoda
    Nepismeni tajkuni glumataju snobove
    Od države na poklon dobili su roboveˮ

Ostavite komentar


Društvo

Protest u Negotinu protiv litijuma 10

Protest u Negotinu protiv litijuma

U Negotinu je večeras oko 19 sati počeo protest građana zbog gradske deponije, koja je samo ove godine gorela šest puta, a kako navode, pridružuju se i borbi protiv iskopavanja litijuma u Zapadnoj Srbiji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.