Projekat Eupolis - pilot eko-park - u subotu na Zemunskom keju 1Foto: euPOLIS

Beogradski tim evropskog projekta Eupolis predstaviće u subotu, 29. oktobra, od 12-16 sati na Zemunskom keju kod spomenika Stare železničke stanice, sledeću fazu projekta tematskog parka i euPOLIS eko-obrazovnog centra.

Kako je saopšteno, domaći stručni tim čine predstavnici Mikser Udruženja, Građevinskog fakulteta u Beogradu, kompanije EnPLUS i Grada Beograda. Oni će građanima detaljno pojasniti i sva rešenja inspirisana prirodom koja se projektom euPOLIS planiraju u budućem pokaznom euPOLIS parku i eko-obrazovnom centru „projektovanim da poboljšaju zdravlje i dobrobit svih korisnika unapređenog prostora na Zemunskom keju“. Izgradnja se planira u narednoj godini.

Razgovaraće se o predloženim rešenjima, prečišćavanju vode, biofilterima, zelenilu… Cilj projekta euPOLIS je unapređenje planiranja gradova kroz uvođenje rešenja zasnovanih na prirodi (nature-based solutions) i učešće građana u procesima odlučivanja o pitanjima zajedničkih, javnih prostora.

U Beogradu, kao jednom od četiri evropska demonstraciona grada (uz danski Gladsaks, Lođ u Poljskoj i Pirej u Grčkoj), ova rešenja će imati praktičnu primenu kroz tematski park i eko-edukativni centar na Zemunskom keju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari