Projekat sanacije deponija: Smeće se (ne) kreće

Ostavite komentar


  1. Dok se u Srbiji ne izgrade i osposobe kapaciteti za odlaganje, preradu itd, smece je i trebalo i treba da se makar sortira po kategorijama i potom transportuje do susednih zemalja koje imaju ove kapacitete, npr. Madjarska, Rumunija, Bugarska i da se tim zemljama plati za preuzimanje otpada i dalju preradu ili unistenje. S obzirom da nije nuklearni otpad u pitanju, svakoj od ovih zemalja bi odgovarao medjudrzavni ugovor kojim bi adekvatno bile kompenzovane za svoje usluge, a Srbija se ne bi davila u djubretu.
    Zanimljivo bi bilo procackati gde su svi ti sekretari i pomocnici od 2004. do sada i sta rade…Da li su i dalje na slicnim pozicijama savetnika, pomocnika, itd. Cistaci u gradskoj cistoci ako su zdravi a nedelju dana ne dodju na posao dobijaju otkaz….

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.