Po osnovu konkursa Fonda za razvoj Republike Srbije a na bazi sklopljenog sporazuma Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća i preduzetništva i Opštine Inđija preko Odeljenja za privredu i lokalni ekonomski razvoj zainteresovana pravna lica sa područja Srema su podnosila projekte za takozvane start ap kredite do 15.

Po osnovu konkursa Fonda za razvoj Republike Srbije a na bazi sklopljenog sporazuma Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća i preduzetništva i Opštine Inđija preko Odeljenja za privredu i lokalni ekonomski razvoj zainteresovana pravna lica sa područja Srema su podnosila projekte za takozvane start ap kredite do 15. septembra.
Pokazalo se da je velika zainteresovanost početnika u biznisu na području Sremskog okruga. Zahteve sa projektima podnelo je 55 pravnih lica, od toga najviše sa područja inđijske opštine, čak 40, dok su ostali zahtevi stigli iz Rume, Stare Pazove i Sremske Mitrovice. Prema podnetim projektima planirano je da se otvori oko 120 novih radnih mesta, a računa se na iznos od 65 miliona dinara.
Fond za razvoj Republike Srbije će po ovim zahtevima doneti rešenja najduže u roku od 60 dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari