Predstavnici Regionalne agencije za prostorni i ekonomski razvoj Raškog i Moravičkog okruga održali su juče u opštini Gornji Milanovac radionicu na temu upravljanja projektnim ciklusom za predstavnike opština Vrnjačka Banja, Raška, Gornji Milanovac i grada Čačka. Osim upoznavanja sa osnovnim elementima i tehnikom pisanja predloga projekta, cilj radionice bio je da predstavnici opština Raškog i Moravičkog okruga prepoznaju zajedničke interese i pokušaju da pripreme okvir predloga projekta za saniranje posledica poplava, a nakon toga pokušaju da pronađu i donatore koji će podržati predlog. Počev od Ambasade Norveške interesovanje za finansiranje projekata pri saniranju šteta nastalih u majskim vremenskim nepogodama, pokazuju i druge prijateljske države sa Srbijom.

– Predlog da opštine i gradovi u Srbiji budu spremni i edukovani za pisanje projekta vezano za sanaciju šteta od poplava, a kada se budu ukazala prilika za konkurisanje, je odličan i mi ćemo u opštini Gornji Milanovac svakako iskoristi svaku ukazanu priliku, rekao je zamenik predsednika opštine Miroslav Milovanović prilikom otvaranja skupa, ujedno poželevši dobrodošlicu kolegama iz opština u okruženju, kao i predstavnicima i organizatorima skupa – Regionalnoj agenciji. U svom obraćanju, zamenik predsednika opštine istakao je da je svim opštinama zajednički interes da se njihovi zaposleni kontinuirano edukuju, ali i da zajednički rešavaju probleme sa kojima se suočavaju.

Ispred opštine Gornji Milanovac učešće u radu, pored zamenika predsednika opštine, uzeli su i dva građevinska inženjera Vasilije Vujić, predsednik opštinske Komisije za procenu šteta objekata na gornjomilanovačkoj teritoriji, kao i Snežana Smiljanić član ove Komisije i Ivan Antić službenik Odeljenja za implementaciju i razvoj projekata Opštinske uprave. U planu je održavanje još jedne slične radionice, takođe za predstavnike opština Raškog i Moravičkog okruga, u četvrtak u Vrnjačkoj Banji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari