Projektna nastava obavezan čas za prvake

Od 1. septembra novine u prvom i petom razredu osnovne škole

Ostavite komentar


  1. Opšte ludilo, decu opterećuju toliko da će im se škola i učenje ogaditi za ceo život.
    Udžbenici se pišu za dva meseca? Biće to veliki kvalitet, a onda opet novi, novi… Čitajte Domanovića…

  2. Projektna nastava uz upotrebu računara? Zvuči primereno fakultetskoj nastavi, zar ne? Svaka čast ambicioznim i kreativnim tvorcima ovakvih nastavnih planova, ali predlažem sledeći test pre nego smisle još neku revolucionarnu novotariju: ako dete nije doraslo ni tome da razume naziv samog predmeta (a to je, valjda, "projektna nastava"), radije neka se odmah manu ćorava posla.
    Najposle, možda se iza tog visokoparnog naziva krije mnogo bezazleniji sadržaj? Ko zna? Bio sam, davno, u prilici da jednoj učiteljici objašnjavam računske operacije sa binarnim brojevima, kada je TO bilo uvedeno u niže razrede. Jadnica, ništa nije razumela ni pre, ni posle mog objašnjenja.

  3. "javni poziv izdavačima da pripreme nove udžbenike."

    Kakav košmar. Prvake zatrpavaju novim udzbenicima. Nije važno, šta košta da košta. Permanenti eksperimenti koji vode u ludilo nacije.

Ostavite komentar


Društvo

Ministarka pravde ispitana u Specijalnom tužilaštvu Kosova zbog izjava na TV i objave na Fejsbuku o ubistvu policajca kod Loznice 8

Ministarka pravde ispitana u Specijalnom tužilaštvu Kosova zbog izjava na TV i objave na Fejsbuku o ubistvu policajca kod Loznice

Specijalno tužilaštvo Kosova saopštilo je da je danas intervjuisana ministarka pravde Aljbulena Hadžiju, sa ciljem da razjasni njenu izjavu datu TV Dukađini, u emisiji "Debat plus" od 02.07.2024. godine u vezi sa mogućim sastancima i razgovorima sa tužiocima i sudijama za određene slučajeve, kao i njen post na društvenoj mreži Fejsbuk od 20.07.2024. godine u vezi sa bekstvima koja su se desila iz kosovskih zatvora.

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.