Prokupačko sveštenstvo služi liturgije na otvorenom

Ostavite komentar


  1. Virus mole, u crnom „Šamani“, da se Srba mani. Tako su ovi „relikti “ srednjeg veka, tada, i isto ovako „uspešno“ lečili i od kuge, od gluposti nema veće tuge.

    1. Tteba da naučimo istoriju, prve bolnice kod Srba su formirane u manastirima. Prva bolnica je osnovana u manastiru Studenica pre više od 8 vekova. Tokom vekova manastiri i crkve su bili jedina mesta gde su se primali i lečili bolesni ljudi.

  2. Vernici na otvorenom u gomili, a popovi služe iz svojih audij, mercedesa i BMW – bezbedno.

  3. Gde je drzava da zaustavi ove crkvenjake od ne odgovornog ponasanja koje moze da se karakterise kao krivicno delo.. Kakve liturgije i ostale gluposti za zaglupljene mase kada je u drzavi vanredno stanje sa policijskim casom. Ovi opet glume povlascenu vrstu koja ne priznaje pravila drzave i drustva.

    1. Religija je „Opijum za narod“, a uz nesto „Opijuma“ se lakse umire, sto je tacno.

  4. Jedno veliko bravo za svestenstvo I Vladiku. Liturgije I molebani su nam sada najpotrebniji.Narod je preplasen virusom a pre virusa duhovno moralno raslabljen.Na svetosavskom putu u ovom teskom vremenu su jos I Vladika Mitrofan I Vladika Siluan.

  5. Konačno, srebroljubivo i licemerno sveštenstvo priznaje da ne priznaju Hristovo učenje. Dakle, ovako je učio Isus: „Vera bez dela je mrtva, sama po sebi.“
    „Vera je tvrdo čekanje onoga čemu se nadamo.“
    „Onome, ko veruje, ni zmija, otrovnica da ga ujede, ne može mu nauditi.“
    „Bežite od onih koji se dugo mole i nose zlatne amajlije oko vrata, vežene haljine i daju vam ruku da ljubite. Takvi su puni grabeži i nepravde.“
    „Ne služite nikoga, nikoga ne zovite svetim i učitelju. Ne strahujte, ne mrzite…“
    „Bog je Duh, koji u vama živi.“
    „Dakle, ako tražite Boga, pronaći ćete ga u svojoj sobi, u svom ćošku, u svom srcu.“

  6. Alo Mantijasi, manite se corava posla .Kakve liturgije i molebani kad je vanredno stanje ??? Ili mislite bice vise posla za vas.? Zli jezici bi rekli : sve je moguce.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.