Pojedini mediji najavili radikalne promene u školama: Šta se zapravo menja od 1. septembra?

Ostavite komentar


  1. Sve promene idu ka tome da deca budu jos gluplja – dok ne postanemo kolonija do kraja

  2. Pa, nije to baš tako kako se želi predstaviti. Naime, svima je poznato da su prosvetni radnici najćešće jako korumpirani. Od ulagivanja uticajnim roditeljima pa do novčanih iznosa, što ima za posledicu „da im svi đaci nisu isti“. To jeste tako, i ne vredi ni stotinu protesta to ne može da se sakrije. Naravno niko ne brani ili podržava nasilje, ali dobro bi bilo da se čuje i druga strana, strana roditelja. Jednostavno, niko nikog ne proziva ili tuče bez ništa. Akcije ne tako dobrih, korektnih i poštenih prosvetara dovode do ne tako lepe reakcije izrevoltiranih roditelja. Onog dana, kada ne bude „svako“ uzimao dnevnik u ruke neće biti pšotrebe za ovom temom, a do tada će biti ovako i još gore.

  3. „Onog dana, kada ne bude „svako“ uzimao dnevnik u ruke“, a to ce biti kada kada biracima bude vraceno pravo da biraju.
    Dosta je bilo glasanja!

  4. Smem kladu da stavim na 1000 evra da će i ovo malo što radi od škole totalno da razvale boga oca nema još gde je bila ministar Djukić Dejanović Slavica tu trava više neniče. Čega god se dohvatili ovi postoktobarci gradjaneri patriote i ostala bagra razvalili su

  5. Dane, da si iole bio u školi, ne bi ovaki nešto napisao. A, mislim da nisi svestan koliko je dobrih i poštenih nastavnika koji časno obavljaju svoj posao. Nije uredu da tako nešto napišeš. I ako, ima onih koji uzimaju mito, to je tako zanemarljivo u odnosu na broj nastavnika koji zele i obavljaju svoj posao profesionalno i najbolje što mogu.

  6. Profo za počtak, išao sam u škole i uspešno ih završio u vreme kada si za 6 morao da znaš isto kao za 10, i kada su samo nijanse pravile razliku. Komentar sam napisao poučen iskustvom i istinitim događajima od pre dvadesetak dana kada sam se duboko razočarao u prosvetni poziv i kada je mene lično bilo stid njihove sramote. Naravno da ne generalizujem prosvetare ali isto tako ne generalizujem roditelje, dok na drugoj strani prosvetni radnici prave razlike između đaka, i to je istina, i Vi to znate možda bolje od mene. Danas su mnogo retki nastavnici ili profesori od integriteta i autoriteta. Jednostavno, osvrnite se oko sebe i recite šta vidite u zbornici? Da ponovim, niko normalan nije za prozivanje ili prebijanje prosvetara, daleko bilo. Ali, samo iskreno, u najvećem broju slučajeva svaka društvena devijacija prema njima je najverovatnije zaslužena. Naravno to nije samo do vas prosvetnih najčeće „baraba“ već do sistema, ali to je već druga priča profo moj.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 31. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.