Promocija “Brevijara ulica Novog naselja” u Novom Sadu 1Sa prethodnih okupljanja na Novom naselju; Arhiva: NKN

Novo kulturno naselje iz Novog Sada poziva sugrađane da prisustvuju u nedelju, 19. juna završnim radovima na Binaciklu, novom mestu okupljanja u tom kvartu grada. Za isti dan je zakazana i promocija „Brevijara ulica Novog naselja“ i tribina.

Postavka krova počeće u 12 časova, u ulici Bate Brkića 24 sa dvorišne strane, preciznije – parking u ulici Braće Dronjak između brojeva 13 i 15, dok će na istom mestu u 18 časova biti organizovana promocija knjige „Brevijar ulica Novog naselja”.

Brevijar obuhvata ukupno 43 ulice na potezu istok-zapad između Bulevara Evrope i Veterničke rampe i sever-jug između Bulevara Vojvode Stepe i Futoškog puta. Uz naziv svake ulice postoji i biografija ličnosti i njen portet ili objašnjenje pojma po kojem je ulica dobila ime.

Brevijar ulica Novog naselja, jeste prvi pokušaj aktivista iz Novog kulturnog naselja da istorijski istraži jedan deo Novog Sada, građenog u drugoj polovini 20. veka, sa posebnim osvrtom na nazive, koji su u tom periodu davani novosagrađenim ulicama.

Promocija “Brevijara ulica Novog naselja” u Novom Sadu 2
Promociju Brevijara, pratiće tribina na kojoj će o radu na ovoj knjizi i njenom značaju za lokalnu zajednicu govoriti autorski tim: Siniša Tucić, Aleksandar Ostojić, Sara Agić, Darko Polić i Ognjen Tomašević.

Primerci publikacije biće podeljeni prisutnoj publici.

Objekat Binacikl, postavljen prošle godine, sastoji se iz parkinga za bicikle i bine na kojoj se izvode različiti kulturno-umetnički sadržaji, kreiranih od strane građana.

Projekat Binacikl je osvojio nagradu Community Award, u sklopu projekta Magic Carpets Kreativne Evrope i darovan je sertifikatom „European Community Award: Co-creative and Comprehend“.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari