Opštinski odbor DS u Majdanpeku je 19. rođendan stranke obeležio posetom polaznicima predškolskog odeljenja Osnovne škole Miladin Bučanoviću Jasikovu i Vlaolu. Potpredsednica majdanpečkih demokrata Vesna Martinovići šefica odborničke grupe DS u opštinskoj skupštini pedškolcima u ova dva sela odneli su poklon paketiće i didaktički materijal.


– Ovo nije ni promocija stranke, ni lična promocija, većpromocija društvene solidarnosti za koju se i inače zalaže Demokratska stranka – kaže potpredsednica OO DS Majdanpek Vesna Martinović.

Pokloni za desetak predškolaca obezbeđeni su sredstvima iz poslaničkog dodatka poslanika koalicije Za evropsku Srbiju u republičkom parlamentu i praktično predstavljaju nastavak akcije opremanja predškolskog odeljenja u Vlaolu koju su takođe odricanjem poslaničkih dodataka finansirali poslanici ZES u Skupštini Srbije.

Pirotski odbor Demokratske stranke je povodom 19. godišnjice od obnavljanja rada ove stranke organizovao akciju dobrovoljnog davanja krvi u svojim prostorijama.

Krv je prvi dao predsednik Odbora i načelnik Pirotskog upravnog okruga Goran Stamenović.

– Na ovaj način i želimo da pomognemo onima kojima je pomoćnajpotrebnija- rekao je Stamenovićkoji je dosad krv davao više puta.

Načelnica Službe za transfuziju krvi pirotskog Zdravstvenog centra dr Milica Igićrekla je da u ovoj ustanovi postoje potrebe za svim krvnim grupama. „Trenutne rezerve krvi idovoljne su za tri do pet dana i uvek su ovakve akcije dragocene“, kazala je ona, dodajući da je ovo peta akcija dobrovoljnog davanja krvi u ovoj godini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari