Promocija ideje „kosovske baštine“ stvara veće podele

Arhimandrit Sava (Janjić) povodom stavova izrečenih na tribini o kulturnom nasleđu na KiM na festivalu "Mirdita, dobar dan!"

Ostavite komentar


  1. Zasto su na toj debati u Beogradu o kulturnoj bastini Srba na Kosovu govorili samo Albanci? Zasto je dozvoljeno da Albanci plasiraju svoje nacional-sovinisticke interese i teze bez da im bilo ko moze nesto prigovoriti? Zbog cega nije pozvan Arhimandrit Sava? Koliko para je leglo na racun onima koji su to omogucili? Da li je to pravi razlog postojanja te manifestacije „Mirdita – dobar dan, bas ovo, plasiranje interesa Albanaca i onih koji ih sponzorisu a ne upoznavanje i dijalog? Da li su Nemci i to platili bas kao sto su platili i tu publikaciju u kojoj se svojata srpska kulturna bastina na Kosovu? Do kada ce Nemci da sponzorisu velikoalbanski nacional-sovinizam? Nije ih sramota zbog II svetskog rata kada su isto ovo radili?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.