Promocija knjige "Istraživanja u školi" 1Foto: V. A.

Promocija knjige „Istraživanja u školi“ autorki Ivane Đerić i Slavice Maksić sa Instituta za pedagoška istraživanja biće održana u ponedeljak, 3. decembra, u 19 sati u Biblioteci grada Beograda (Čitaonica Fonda umetnosti).

Na promociji će govoriti prof. dr Šefika Alibabić sa Filozofskog fakulteta u Beogradu, Nevenka Kraguljac, viša pedagoška savetnica u OŠ „Filip Filipović“ i autorke.

Mogu li zaposleni u školi da se bave istraživanjima, koliko je takva praksa zastupljena u školama, a šta o tome kaže nauka, neka su od pitanja na koja će pokušati da odgovore učesnici promocije.

– Knjiga se može smatrati nastavkom prethodne publikacije „Razvoj istraživačke prakse u školi“, objavljene 2016. godine. U periodu između ove dve knjige smo razgovarali sa velikim brojem školskih praktičara i videli da postoji zainteresovanost da oni u školi izvode istraživanja. Međutim, najčešća žalba koju su nam upućivali je da nemaju dovoljno uslova i da ne znaju na koji način mogu da pripremaju i izvode istraživanja. Zbog toga smo u ovoj knjizi ponudili jedan broj alata, tehnika i instrumenata koji će im u tome pomoći. Nismo ponudili samo teoriju već smernice kako da praktičari pripremaju i izvode istraživanja, oslanjajući se na sopstvene snage i sopstvene kompetencije – objašnjava Ivana Đerić.

U knjizi „Istraživanja u školi“ predstavljeni su radovi istraživača sa Instituta za pedagoška istraživanja nastali u sklopu dva projekta koje je finansiralo Ministarstvo prosvete.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari