Promocija najmlađe generacije oficira VS u subotu ispred Doma Narodne skupštine 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Promocija najmlađe generacije oficira Vojske Srbije (VS) biće održana u subotu, 14. septembra na platou ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, u prve oficirske činove biće promovisano 177 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije (VMA).

Vojnu akademiju završava 159 kadeta i kadetkinja 144. i 145. klase te visokoškolske ustanove, među kojima su tri kadeta iz Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i dva kadeta iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Medicinski fakultet VMA završava 23 mladića i devojaka iz 10. klase Medicinskog fakulteta VMA.

Prema protokolu svečanosti, najboljim kadetima biće uručene sablje sa posvetom.

Najbolji kadeti Vojne akademije su Lazar Tadić kao prvi u rangu u vidu Kopnene vojske, Sara Nikolić kao prva u rangu u vidu Ratnog vazduhoplovstva i PVO, i Nikola Vasić prvi u rangu u službama a najbolja kadetkinja Medicinskog fakulteta VMA je Aleksandra Stajić.

Na subotnjoj svečanosti nastupiće Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ i Reprezentativni orkestar Garda a plato ispred Doma Narodne skupštine nadletaće vazduhoplovi VS koji će u sklopu uvežbavanja, nadletati područje Beograda do subote.

Početak promocije najavljen je za 11 časova a generalna proba biće održana u petak, 13. septembra u 18 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari