Promocije Koraksovog kalendara 22. januara u Vršcu, 24. januara u Valjevu 1Foto: Siniša Obrenić

Dve završne promocije novogodišnjeg kalendara sa karikaturama Predraga Koraksića Koraksa u organizaciji dnevnog lista „Danas“ i pokreta „Novi Optimizam“ biće organizovane 22. januara u Vršcu i 24. januara u Valjevu.

Promocija u Vršcu zakazana je za sredu u 18.30 časova u Salonu kod Porte, na adresi Zmaj Jovina 16. Događaj se organizuje zajednički sa Udruženjem za promociju kulture, nauke i umetnosti „Tačka susretanja“ iz Vršca.

Razgovor će moderirati nezavisna odbornica u skupštini ovog grada, Dragica Stanojlović, a govoriće Vesna Mališić, zamenica glavnog i odgovornog urednika nedeljnika NIN, Jelka Jovanović, novinarka lista „Danas“, sociološkinja Vesna Pešić i pravnica i profesorka Vesna Rakić Vodinelić.

U Valjevu će premijerno biti emitovan i spot za pesmu „Bagra“ u produkciji RTV VK iz Kikinde, sekcija „Pravda za rokenrol“, sa mladom Jovanom Popović, snimljen uz podršku pokreta „Novi Optimizam“, a u kojem se nalaze i karikature Predraga Koraksića Koraksa, kao najbolja ilustracija trenutnog društvenog stanja u kom se nalazimo i motivacija za mlade i sve druge da se pobune i pokažu da ne prihvataju ono što nam se svakoga dana servira. U pitanju je muzika sa albuma „Teatar“, grupe „Teatar“, iz 1995. godine.

Na linku u nastavku možete pogledati film o prethodnim promocijama Koraksovog kalendara u toku decembra 2019. godine:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari