Bračni par Trajanka i Bogdan Petković pronađeni mrtvi u svojoj kući u selu Parteš nadomak Gnjilana, a, prema izjavama stanovnika ovog sela, u kući je bilo tragova krvi. Dodatni detalji o ovom događaju nisu saopšteni do zaključenja ovog izdanja Danasa.

Stradale je pronašao komšija Zoran Karadžić, javio je KIM radio. Karadžić je rekao da mu je bilo sumnjivo što Petkoviće nije video tokom dana, a da su, kada je došao do njihove kuće, koja se nalazi preko puta njegove, vrata bila zaključana, pa je kroz zavesu video kako leže na podu u lokvi krvi, nakon čega je pozvao policiju. Rekao je i da je video da su stvari bile svuda razbacane. Porodična kuća Petkovića nalazi se u blizini puta Gnjilane – Uroševac u selu Parteš, a kako kažu meštani, dvoje nastradalih su u njoj živeli sami pošto njihova ćerka živi sa porodicom u Nišu. U Partešu, koje je jedno od najvećih srpskih sela u ovom delu Kosova, živi oko 300 srpskih porodica.

Državni sekretar za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović rekao je za RTS da ovo ubistvo budi stare strahove i očekuje da KPS, Euleks reaguju što je pre moguće. On je izrazio očekivanje da će istragu obaviti nepristrasna međunarodna grupa kako bi se otkrila prava istina o tom zločinu. Ministar je naveo da se može smatrati da je zločin etnički motivisan.On je istakao da je apsolutno neprihvatljivo da od 1999. godine do danas nijedan zločin nad Srbima nije razrešen, i da je to jedan od razloga što se ubistva nastavljaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari