Partizan i dalje tapka u mestu kada su u pitanju dolasci igrača. Mada su višednevni pregovori srpskog prvaka i Rada juče pre podne doveli ofanzivnog vezistu „građevinara“ Predraga Luku i napadača kluba s Banjice Nemanju Kojića na korak od lekarskih pregleda i potpisa za crno-bele, samo nekoliko sati kasnije dogovoreni transferi su propali, pa ni jedan od njih dvojice ni u ovom prelaznom roku neće preći u Humsku.


Zapelo je, kao i uvek, oko finansija. Odnosno tempa isplate obeštećenja.

– Uz svu dobru volju koju smo pokazali, nismo uspeli da se dogovorimo oko tehničkih detalja. Nismo našli zajednički jezik u vezi s dinamikom isplate Radove zarade u ovim transferima, zbog čega je cela priča završena bez hepienda. Okrećemo se drugim rešenjima – priznao je i objasnio sportski direktor „parnog valjka“ Ljubiša Tumbaković, do poslednjeg trenutka uveren da će finansijer Rada Ranko Stojić odustati od zahteva za isplatu 500.000 evra u prvom cugu ili će se uprava branioca titule predomisliti i prihvatiti taj sporni uslov.

Tako je opremu superligaškog lidera, za sada, zadužio samo krilni igrač sredine terena Eliomar Silva (Javor), koji uveliko radi s ekipom na pripremama u turskoj Antaliji. Zato je u suprotnom pravcu bilo daleko prometnije, pa su crno-bele već napustili S. Šćepović (Ašdod), Tomić (Genčerbirligi), Kamara (Bolton), Vukić (PAOK) i Sretenović (Gjongam).

Markec u timu, Tomašević van

Najbolji igrač Partizana i Jelen Super lige u jesenjoj polusezoni Lazar Marković juče je odradio prvi trening s ekipom, posle višenedeljnog lečenja povrede mišića trbušnog zida. Žarko Tomašević je, pak, morao u Beograd, na detaljan pregled meniskusa, koji mu je stradao u prijateljskom meču sa Sevastopoljom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari