Fudbalska javnost, navijači i mediji u Srbiji ostali su bez jedne od najomiljenijih tema u poslednje vreme.

Jučerašnji faks iz Svetske fudbalske federacije stavio je tačku na nagađanja o eventualnom pozivanju napadača kineskog Gvandžua Gabrijela Klea i Zvezdinog veziste Goebela Evandra u najbolju reprezentaciju Srbije, klubašenja i nacionalistička prebrojavanja tim povodom, jer su propisi FIFA jasno protiv priključivanja brazilskog tandema s našim pasošima ekipi selektora Vladimira Petrovića.

– Decidan odgovor dobijen od FIFA svodi se na sledeće – kada igrač dobije državljanstvo i pasoš Republike Srbije, a on nije rođen u Srbiji, ili neko od njegovih roditelja ili njihovih roditelja, onda je neophodno da provede na teritoriji Srbije u kontinuitetu minimum pet godina, kako bi stekao pravo da zaigra i za reprezentaciju Srbije – stoji između ostalog u saopštenju FSS.

Pižon će tako morati da smisli neko novo rešenje za popunjavanje rupa u špicu, jer roviti Žigić i Mrđa nisu spremni za nastavak kvalifikacija za prvenstvo Evrope, protiv Severne Irske (2. septembra u Belfastu) i Farskih Ostrva (četiri dana posle u Beogradu), Lazović neće natrag među „orlove“, a Damjanović nije taj kapacitet. Ako je uopšte imao iskrenu nameru da aktivira Klea, jer je Evandro u ovoj priči bio u drugom planu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari