Aleksandar Stanojević je, izgleda, probudio Partizan. Teškim porazom u polufinalu Kupa nokautirani šampion uspravio se na premijeri najmlađeg trenera u klupskoj istoriji i pobedom protiv Rada – 2:1 (1:0) iskoristio Zvezdin poslednji kiks, pa sada opet zaostaje „samo“ dva koraka za liderom Jelen Super lige.

Partizan – Rad 2:1 (1:0)

Stadion: Partizana. Gledalaca: 6.570. Sudija: Robert Kiš Čepegi (Novi Sad). Strelci: Moreira 34, S. Ilić 48 – Pršo 58. Žuti kartoni: Petrović, Knežević (Partizan), Andrić (Rad).

Partizan: M. Božović, Knežević, M. Jovanović, Stanković, Lomić, Petrović, Davidov, S. Ilić, Moreira (od 77. B. Jovanović), Kleo (od 90. Vašington), Diara (od 63. B. Ilić).

Rad: Danilović, Todorovski, Čotra, Koković, Ranđelović, Dimitrijević (od 46. Pršo), Kaluđerović, Pajović, Ristić (od 80. Jovančić), Raspopović (od 46. Stanojević), Andrić.

 

Nisu crno-beli „vezli“ kao u najboljim danima, trčali kao navijeni, sve vreme bili sigurni u defanzivi i bombardovali udarcima golmana gostiju, ali bili su agresivniji, ofanzivniji i konkretniji nego na većem broju mečeva ovog proleća. Pre svega u prvom poluvremenu, kada su držali „građevinare“ na njihovoj polovini. Rad se branio, a „parni valjak“, s Moreirom, S. Ilićem, Diarom i Kleom (prvi put se za svu četvoricu našlo mesta u startnoj postavi), uporno vršio pritisak. I zaslužio vođstvo u 34. minutu, pošto je prethodno Lomić iz slobodnjaka pogodio stativu, a Almami Moreira spoljni deo Danilovićeve mreže. Štoper Jovanović je dubinskom loptom našao portugalskog plejmejkera, ovaj je sjajno primio, spustio na nogu i preciznim šutem iskosa najavio izlazak iz lične krize. Prednost je na vreme duplirana – na samom otvaranju drugog poluvremena (48) i to golom još jednog, ovog proleća slabog, organizatora igre Saše Ilića, koji se sinoć u sredinu ubacivao s levog krila, jer je Davidov na suprotnoj strani odmenio „požutelog“ Tomića. Lomić je izveo korner, defanzivci Rada ga na kratko izblokirali, a iskusni povratnik, u nekadašnjem maniru, po zemlji, sa 18 metara savladao protivnikovu „jedinicu“ i prizvao slavlje navijača. Oni su, međutim, strepeli sve do kraja, jer je ekipa iz Humske bespotrebno povukla ručnu i krenula da petlja u svom šesnaestercu i oko njega. Kazna je bila neminovna, a usledila je posle nesporazuma štopera Stankovića i golmana M. Božovića. Dok su se njih dogovarali čija je, lopta je stigla do Milana Prša koji je rutinski ugrozio trijumf favorita (58). Da Ristićev šut nije za neki centimetar prozujao pored okvira gola, Partizan bi morao krenuti od nule u finišu duela, ali se sabrao, odoleo i sačuvao nadu u odbranu titule, koja se za crno-bele nastavlja već za dva dana u Kruševcu, na terenu uvek nezgodnog Napretka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari