U aprilu prosečna plata u Sremskom okrugu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku – Odeljenja u Sremskoj Mitrovici, iznosila je 24.675 dinara. Oni koji rade u privredi u proseku su dobili 22.705, a u neprivredi 27.955 dinara. U odnosu na mart plate su porasle za 3,81 odsto.

U aprilu prosečna plata u Sremskom okrugu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku – Odeljenja u Sremskoj Mitrovici, iznosila je 24.675 dinara. Oni koji rade u privredi u proseku su dobili 22.705, a u neprivredi 27.955 dinara. U odnosu na mart plate su porasle za 3,81 odsto. Prema ostvarenim zaradama Sremski okrug i dalje zaostaje u odnosu na Vojvodinu i Srbiju u celini.
U Južnobačkom okrugu, recimo, u aprilu je zabeležena prosečna plata od preko 30 hiljada dinara. U Sremu po platama najviše prednjače Pazovčani. U toj opštini zaposleni su u aprilu u proseku primili gotovo 27 hiljada, ili tačnije 26.957 dinara. Odmah iza Pazovčana su po visini primanja zaposleni u susednoj inđijskoj opštini, gde je prosečna plata bila 26.512 dinara. Na treće mesto izbili su Pećinčani, s prosečnom zaradom od 26.288 dinara. Na zarade u toj opštini u najvećoj meri utiču primanja radnika u Fabrici šećera Donji Srem, gde je sada u toku remont pogona za predstojeću kampanju. Šiđani su na četvrtom mestu s prosečnom platom od 24.699 dinara, dok nešto zaostaju zarade u dve najveće sremske opštine, sremskomitrovačkoj i rumskoj. Plate u te dve opštine su u proseku oko 24 hiljade, s tim što su nešto veće u rumskoj. Najveći rast plata registrovan je u iriškoj opštini. Irižani su u aprilu u odnosu na mart u proseku zaradili više za 21,68 odsto. No, i dalje su u toj najmanjoj sremskoj opštini plate skromne, a u aprilu u su proseku iznosile 20.869 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari