Fudbaleri Crvene zvezde imali su juče zaista naporan radni dan. Počeli su dvadesetominutnim futingom na plaži, a posle doručka „serviran“ im je izuzetno jak trening. Posle laganog zagrevanja podeljeni su u tri grupe na tri poligona. Vežbalo se sa tegovima, čunjevima, gumenim rastegljivim trakama, ali se i igralo na male golove. Svaka igra na poligonu trajala je oko sedam minuta, a onda je sledila rotacija. Pri kraju prepodnevnog rada uvežbavane su i pojedine akcije.


– Na treneru je da nam ovde ukaže šta nije valjalo u Crnoj Gori, a mi ćemo se svim silama truditi da ostvarimo njegove zamisli. Saradnja sa Prosinečkim nam dosta znači, jer bez svake sumnje možemo puno da naučimo od njega – istakao je kapiten crveno-belih Pavle Ninkov.

U popodnevnom terminu (17.30 po lokalnom, odnosno 16.30 po srpskom vremenu) srpski vicešampion imao je i prvu proveru u Beleku. Na terenu u blizini hotela Kalista, u kome su smešteni, crveno-beli su odigrati i kontrolni meč protiv „B“ tima ukrajinskog Šahtjora. Pored pet ranije ugovorenih susreta, rukovodstvo kluba u ionako zgusnut raspored „uglavila“ je i duel sa kanadskim Torontom, članom MLS lige. Taj susret planiran je za 6. februar.

Sportski direktor Ivan Adžić veruje da je klub napravio dobar posao u zimskom prelaznom roku, kako na terenu, tako i na klupi.

– Želeli smo da kompletiramo ekipu pre početka priprema. Doveli smo Borhu i Evandra, a sada nam se pridružio i Ćosić. Neke želje realno nismo mogli da ostvarimo, ali mislim da smo napravili dobru ekipu i uveren sam da smo sada mnogo jači nego što smo bili. Siguran sam i da je Prosinečki pravi izbor jer smo svi prezadovoljni kako izgledaju njegovi treninzi, kako radi sa igračima. Mislim da će Zvezda igrati dosta brže i bolje i verujem da ćemo imati zapaženu ulogu u borbi za titulu i Kup – zaključio je Adžić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari