Mesna zajednica iz grada na Peku pokrenula je održavanje dobrovoljnih radnih akcija na uređenju lokalne putne mreže i na prvoj ovakvoj akciji odazvalo se dvadesetak osoba raznih doba starosti. Neki su ove akcije uporedili sa nekadašnjim omladinskim radnim akcijama u bivšoj Jugoslaviji ili na organizovanju takozvana ,,moba’’.

U Kučevu se radi na sanaciji i proširivanju poljskih puteva u okolini grada koji su prvenstveno značajna za poljoprivredne proizvođače. Inicijator ovih radova je mesna zajednica iz ovog grada na Peku. Radove izvode sami građani i direkcija za izgradnju i razvoj naselja opštine Kučevo. Povodom ovih radova medijima se obratio Stanislav Miladinović,predsednik saveta mesne zajednice. U organizaciji gradske mesne zajednice Kučevo održana je dobrovoljna radna akcija na popravci lokalnog puta od Kučeva do naselja Turija u dužini od oko 4 kilometara. Ovoj akciji odazvalo se dvadesetak građana srednjih i poznih doba starosti i kojima ni ove tropske temperature nisi smetale da daju sve od sebe kako bi se put osposobio za saobraćaj. -Sanacija se izvodi na starom putu za selo Turija. Ovu odluku je doneo savet mesne zajednice koja nema novca da te radove plati pa smo se zbog toga obratili Direkciji za izgradnju i razvoj naselja opštine Kučevoi koja je prihvatila naš zahtev i pomogla sa svojom mehanizacijom na sanaciji poljskog puta. Na naš poziv na dobrovoljnu radnu akciju javilo se i 20-tak građana koji daju doprinod u realizaciji ovog projekta kao i vlasnici imanja i porodičnih kuća na ovom delu puta.Ovo je početak sanacije svih poljskih puteva u okolini grada, a nosilac svih radova će biti mesna zajenica Kučevo, izjavio je Miladinović.

Među učesnicima bilo je i onih koji su nekada kao mladi bili na omladinskim radnim akcijama po raznim mestima u bivšoj Jugoslaviji,a i onih iz drugih naselja kao i memštani čija su domaćinstva nalaze na ovom lokalnom putu koji za njih znači izlazak u svet. Mesna zajednica Kučevo i ovi vredni građani koji su uzeli učešće u ovoj dobrovoljnoj radnoj akciji radiće i narednih dana sve dok se put ne osposobi za saobraćaj, a u planu su i druge aktivnosti na stvaranju boljih uslova za život svih žitelja Kučeva.posebno onih koji se nalaze u prigradskim naseljima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari