Prosjakinja koja je ostavila veliko nasledstvo

Prelistavamo predratne listove Vreme i Pravda - 12. april 1940. godine

Ostavite komentar


  1. Tako će i ovom našem siromahu, koji ima samo garsonjeru i stari auto, naći milijarde kao porodici Milošević.

  2. Nije razlicito ni danas. Imao sam priliku da vidim kako „prosjak“ menja dinare za evre u menjacnici. Tu nije bilo 10 evra, malo vise od toga. To je bio verovatno dnevni pazar na kojem bi mu i zaposleni na ozbiljnim i dobro placenim radnim mestima pozavideli. Prosjacenje je zanat kao i svaki drugi i ne odrazava realno materijalno stanje pojedinca. Kostim prosjaka je prljavstina, odrpana odeca, tuzan pogled… rekviziti su beba u narucju, kuce sa tuznim pogledom… zanat. Sustinski, ruzan posao, ali samo jos jedan vid sticanja novca i nista drugo.

    1. Pobrkao si lončiće Marko. Tu se radi o iskorišćavanju i robovskom radu žena, dece i invalida. Neko dobije samo da jede a njegov „šef“ zgrće veliku lovu. Šef ko šef. Ako ne veruješ, pitaj Anu bananu za njenog šefa, ako bude htela da ti kaže.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.