Proslava Dana nezavisnosti Ukrajine u Beogradu 1Foto: RUBS

Ovog vikenda biće organizovana humanitarna proslava povodom Dana nezavisnosti Ukrajine.

U subotu 24. avgusta od 17 časova u Kafe Bar 16 (Cetinjska 15a) RUBS – zajedno protiv rata, organizuje humanitarnu proslavu povodom Dana nezavisnosti Ukrajine: UKRAINE VIBES: Film, Food and Independence.

U programu dogadjaja će biti gledanje filma o putu koji Ukrajina morala da prođe do nezavisnosti (od 17 časova), muzika uživo, fotozona, kviz o Ukrajini, i naravno, svečano veče ukrajinske kuhinje (od 18 sati) gde će svi prisutni imati priliku da kupovinom izvrsne domaće hrane hrane ili direktnim donacijama pomognu Ukrajini, jer sav eventualni prihod biće prosleđen centru za rehabilitaciju Superhumans.

Proslava Dana nezavisnosti Ukrajine u Beogradu 2
Foto: RUBS

Organizatori podsećaju da je Dan nezavisnosti Ukrajine (День Незалежності України) glavni državni praznik u Ukrajini, koji se od 1991. obeležava svake godine 24. avgusta u čast proglašenja nezavisnosti Ukrajine od Sovjetskog saveza.

Obeležavanje ovog datuma je danas posebno važno kada građani i građanke Ukrajine ponovo moraju da se bore za svoju slobodu, mir i nezavisnost, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari