Da li su se oko proslave jubileja Spensa lomila koplja u vladajućoj koaliciji u gradu, juče nismo mogli da dobijemo decidan odgovor od direktora ovog javnog preduzeća Živka Popova. On je novinarima naveo da je manifestacija „Najbolje iz Novog Sada“ i modna revija, koji su deo obeležavanja tridesetog rođendana ovog nekadašnjeg ponosa grada, odgođena za dve nedelje.


– Imali smo najbolju nameru, kompletnu manifestaciju smo radili mesec i po dana, a opet s druge strane nismo mogli da previdimo situaciju. U gradu je nategnuta situacija, dosta toga se dešavalo ovih dana, rekao je Popov juče na konferenciji za novinare.

Direktor Spensa, međutim, nije jasno precizirao zašto je situacija nategnuta, te je istakao da ne može da tvrdi da dešavanja oko Spensa imaju političku pozadinu.

Podsetimo, dan uoči održavanja manifestacija je odgođena bez ikakvog obrazloženja, a na sam rođendan Spensa iz Novosadske toplane je preduzeću stigla „čestitka“ – puštena je naplata menica na ime duga od gotovo 68 miliona dinara, koje je blokiralo preduzeće. Popov je juče saopštio da je sa Toplanom postignut sporazum o izmirenju duga za toplotnu energiju plaćanjem u sedam mesečnih rata, te da će račun biti odblokiran.

Kako je direktor Spensa član stranke Maje Gojković, a direktor Toplane kadar SPO, poznavaoci političkih prilika u gradu su ocenili da su dešavanja oko Spensa samo odraz zaoštrene političke krize vladajuće koalicije u gradskoj Skupštini.

Koncert i moda za 1,6 miliona dinara

Popov je juče saopštio da će manifestacija „Najbolje iz Novog Sada“ i modna revija koštati 1,6 miliona dinara. Deo tog novca daće sponzori, 500.000 dinara obezbediće Spens, a 300.000 dinara Grad preko Uprave za kulturu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari