U organizaciji Centra za kulturu ,,Veljko Dugošević’’, pod pokroviteljstvom opštine Kučevo, u gradu na Peku održan je rođendanski koncert Đorđa Marjanovića i dečjeg hora „Ivan i njegovi klinci“ u zavičajnoj varošici velikog umetnika.

Koncertu su pored obožavaoca Đorđa Marjanovića prisustvovali i Aleksandar Čepurin, ambasador Ruske federacije u Republici Srbiji, kao i predsednik opštine Kučevo Zoran Milekić sa saradnicima. -Oduševljen sam vašim malim, ali lepim gradom kao i dobrim rukovodstvom koje želi da uradi što više za vas i obezbedi vam bolji život u budućnosti, a mi ćemo im u tome pomoći koliko možemo. A što se tiče Đorđa Marjanovića, on je stvarno najveći brend bivše Jugoslavije, pa i Srbije, rekao je ambasador Čepurin.

Koncert pred prepunom salom Centra za kulturu u Kučevu protekao je veličanstveno, a doprinos pored dečjeg Hora ,,Ivan i njegovi klinci’’ i Đorđa Marjanovića, dali su glumci iz televizijske serije ,,Akademci’’. -Osnovna ideja ove priče u kojoj su posetoci u Kučevu mogli da uživaju je ta da svaki koncert Dečjeg hora ,,Ivan i njegovi klinci’’ bude različit, što je ponekad i komplikovano. Zato smo odlučili da na osnovu tri lika koje smo razradili u TV seriji ,,Akademci’’, Mileta, Živote i Milke, ubacimo i novu priču o Đokistima koji su krenuli u Kučevo na koncert Đorđa Marjanovića. Mislim da smo uspeli da napravimo dobru atmosferu, a osnovni cilj kada sam pisao scenario, bila je da ne budemo mi u prvom planu, već Ivan i njegovi klinci i Đorđe Marjanović koji organizuju rođendanski koncert. Nadam se da je publika bila zadovoljna i da je i ova priča uspela, zahvaljujući mojim kolegama i vrsnim glumcima Goranu Podlipecu i Goranu Petkoviću, istakao je scenarista, glumac i novinar Nenad Milosavljević.

Dečji hor ,,Ivan i njegovi klinci’’ iz Kučeva, pod rukovodstvom profesora muzike Ivana Veljkovića postoji već sedam godina i postigao je veliki uspeh nastupajući, kako u svome gradu, tako i ostalim mestima u Srbiji, pevajući šlagere i dečje pesme. -Koncert je pripreman sa uigranim timom i u dužem vremenskom periodu. Rekao bih da je uspeo po reakcijama publike, što nam je i najvažnije. U proteklih sedam godina kroz ovaj hor prošlo je oko 60-toro talentovane dece i pred njima je velika pevačka budućnost. Iz godine u godinu postižemo sve veće uspehe, hor je drugačijeg sastava od drugih i ima samo 15 članova. Pored dečjih pesama pevamo i šlagere, kao i drugu zabavnu muziku, posebno pesme našeg sugrađanina i poznate muzičke zvezde Đorđa Marjanovića, rekao je Veljković.

Legenda zabavne muzike Đorđe Marjanović i pored zdravstvenih problema i duboke starosti, svoj 82. rođendan proslavio je na pozornici zajedno sa svojim sugrađanima i članovima dečjeg hora. Otpevao je i nekoliko svojih pesama, pa i ,,Zvižduk u osam’’ po kojoj je postao poznat i priznat kao prvi pevač zabavne muzike na prostorima bivše Jugoslavije, ali i bivšeg Sovjetskog saveza, gde je proglašen za ambasadora kulture. Bivši predsednik SSSR Mihail Gorbačov dodelio mu je Orden za učvršćivanje prijateljstva i širenje kulturnih veza između Jugoslavije i SSSR, a Đorđe i danas velika zvezda u Rusiji. To potvrđuje i boravak ambasadora Ruske federacije Aleksandra Čepurina u Kučevu. Kraj koncerta ulepšala je rođendanska torta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari