Ako je suditi prema najavama, predstojeća zimska turistička sezona na Zlatiboru trebalo bi da bude jedna od najboljih. Osim kulturnih, sportskih i zabavnih sadržaja, goste će sigurno privući cene, koje su na nivou prošlogodišnjih i, u odnosu na vansezonske, uvećane samo za troškove grejanja. Primera radi, polupansion u hotelima može se naći od 2.000, a trodnevni paket-aranžman za novogodišnje praznike već od 10.200 dinara.


Polupansion u hotelu „Palisad“ košta od 2.000 do 6.000 dinara, u „Moni“ od 4.500 do 9.100, u hotelu „Vis“ od 2.900 do 3.200, popularnoj „Čigoti“ od 2.760 do 4.095, u „Olimpu“ od 3.900 do 4.400, a u odmaralištu „Ratko Mitrović“ od 2.250 do 3.250 dinara.

U seoskim domaćinstvima u Gostilju, Rožanstvu, Sirogojnu, Tripkovi i Krivoj Reci za pansion treba izdvojiti od 1.200 do 2.000, a samo noćenje košta od 400 do 700 dinara. Smeštaj u privatnim sobama je od 650 do 1.500, a najam kuće ili stana od 3.000 do 6.000 dinara.

Za nekoliko dana trebalo bi da proradi i sistem za veštačko osnežavanje na Ski centru Tornik, u šta je JP „Skijališta Srbije“ uložilo veliki novac, a to će takođe doprineti da ova sezone bude bolja od prethodne, u kojoj je manjkalo i snega, ali i gostiju. Jovan Pavlović, savetnik u Turističkoj organizaciji Zlatibor, kaže da je sve spremno da jedna od najposećenijih domaćih planina dočeka goste, a potom dodaje da bi predstojeća sezona, ako je suditi prema prodatim rezervacijama, mogla da bude jedna od najboljih u poslednjih nekoliko godina.

Ta organizacija, u saradnji sa Kulturno-sportskim centrom i opštinom Čajetina, organizuje doček Nove godine na Kraljevom trgu i očekuju da će to slavlje privući više od 20.000 gostiju. Slavlje će početi predstavom za decu „Pustinjska ljubav“, Dečjeg pozorišta „Smajli“, potom sledi DJ miks, a u 22 časa koncert Yu grupe. Tačno u ponoć najavljen je veliki vatromet i nastup trubača, a potom će Yu grupa nastaviti koncert. Tokom novogodišnjeg programa gostima će se služiti kuvano vino i rakija.

U zlatiborskim klubovima za doček Nove godine treba izdvojiti od 30 do 70 evra po sobi, a u hotelima svečana večera, uz zabavu estradnih zvezda, košta oko 8.000 dinara. Novogodišnji trodnevni paket aranžmani, koji su po pravili skuplji za tridesetak odsto u odnosu na vansezonske cene, nude se od 10.200 dinara u hotelu „Vis“ do 73.200 dinara u hotelu „Mona“. Prodaja, kako ističu zlatiborski hotelijeri, za sada ide veoma dobro, a pravilo je da se uvek rasprodaju najskuplji aranžmani.

U Užicu bez trubača

Na gradskom trgu u Užicu biće priređen skromni program pod nazivom „Mali gradski doček“. Javni doček počeće u 19 časova muzičkim i zabavnim sadržajima za decu, a potom će nastupiti užičke rok grupe Arhivska zabava, Hajlenders, Lude žene, Mundens i druge. – Neće biti poznatih estradnih imena, jer su njihove ponude bile izuzetno skupe. Prilagodili smo se vremenu krize i kompletan doček biće skroman i koštaće oko 600.000 dinara – rekao je za Danas Ilija Mićović, dodavši da prvi put u ponoć neće svirati trubači, već će smenu stare i nove godine označiti zvuk violine i vatromet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari