Prosvetari podržavaju oružare 1(arhiva)Foto: FoNet / Nenad Đorđević

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije podržala je danas zahteve radnika kragujevačke Fabrike oružja „Zastava“, navodeći da su njihovi zahtevi isti kao i zahtevi prosvetnih radnika.

„I oni i mi protestujemo zbog bednih plata i nedomaćinskog upravljanja sektorima u kojima smo zaposleni“, navela je Unija u saopštenju.

Prema Sindikatu, oružarima će za koji dan „krojiti kapu“ strani investitor, a nastavnicima je već „skrojila kapu“ Svetska banka koja je smislila, a Ministarstvo prosvete prihvatilo, plan smanjenja broja škola.

Podržavajući danas kragujevačke oružare u njihovim zahtevima, Unija je istakla da podržava zahteve svih obespravljenih i slabo plaćenih radnika u Srbiji i onih koji trenutno trpe i ćute i onih koji izlaze na ulicu i onih koji se za proteste tek spremaju.

„Nadamo se da će ovaj bunt oružara i nedavni protest Unije SPRS ispred Vlade i resornog ministarstva, uticati na one koji vode državu da se zamisle da li se ovaj ‘napredak na svim poljima’ više može izdržati“, piše u saopštenju Unije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari