Prosvetari protestuju 31. avgusta

Unija sindikata prosvetnih radnika najavljuje okupljanje ispred Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave

Ostavite komentar


  1. Bas me cudilo da ih nema dugo! Ko sta protestuje u ovoj zemlji odma prosvetari traze nesto ne moze ni godina da prodje da njima nesto valja!

  2. Kako pocetak jedne skolske godine da prodje bez strajka prosvetara? To bi zaista bilo jako cudno!

  3. A to protestuje onaj opozicioni sindikat za koje prosvetari ni ne znaju…

  4. Vama, da se moze, treba zabraniti svaki strajk. Pa vi bre ne radite da ne nabrajam dane kada muvate i butate..pa bi jos dodali u te neradne (raden) dane jos strajk..

  5. Eeheeee..a stro bas 31….mozete i sada pa da se dogovrite a ne da ucenjujete sa pocetkom nastave…koji ste vi diplomirani mangupi

  6. Zar morate bas pred pocetak nastave…Odlozite za 31. JUN/ jul a ne da pravite cirkus kada mu vreme nije.

  7. Znaci-prvo na more pa kada se vratite ima da terate segu 31. avgusta..svaka vam cast. polozili ste , odlican-dva

  8. Kada cujem od dece sta se desava na casovima i vidim kakvo nam je stanje u skolama i malo bolje razmislim,zakljucujem da su adekvatno placeni i da prosvetni radnici ne treba da samo da brinu o svojim platama i izrazavaju nezadovoljstvom zbog svojih primanja,vec treba da se malo vise potrude zajedno sa roditeljima da bi se mnoge stvari promenile i mnogo toga unapredilo!

  9. Kao neko ko je rođen i odrastao u ovoj zemlji i ko je pošteno i odricanjem stigao do zvanja Profesor matematike i informatike smatram da ova vlast nije kriva za trenutno stanje u prosveti (osam godina predajem matematiku u osnovnoj školi) ali smatram da je došao red i da se ovaj aspekt sruštva uredi u našu korist, korist ljudi i porodica koji žive i od prosvetne plate a žele da ostanu ovde.

  10. Da li je moguće da su većina stanovništva proti prosvetnih radnika. Težak i odgovoran posao. Nažalost mnogi prosvetni radnici su prinuđeni da rade razne druge dopunske poslove kako bi bar donekle obezbedili skromnu egzistenciju. A svi vi koji kritikujete prosvetu bih zamolio da razmisle koliko je energije potrebno bilo da vaspitate svoju decu. Ako mislite da prosveni radnici treba da imaju platu ispod republičkog proseka onda svakako nemojte očekivati da oni izgaraju na poslu.

  11. Jedva čekam da mi se završi ovaj drugi odmor od dva i po meseca pa da štrajkujem malo! Obožavam prosvetu, jedino ova plata od 70000 mislim da nije u redu, malo je, bar 20% povećanja zaslužujemo. Lep odmor želim svima!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.