„Prosvetari su u pravu i zaslužuju izvinjenje“: Vučić saopštio kada će država ispuniti ono što je obećala

  1. Гувернерки повећана плата 10% а инфлација мања од 5%!
    У еврима она доби 500 а учитељи са 12% добише 50-сетак.
    Брже, јаче, боље….за моју децу а за вашу ме заболе.

  2. Povećanje plata prosvetarima je bilo parcijalno. Sada se najavljuje i novo povećanje od 12% što uopšte nije loše. Nadam se da će i zaposleni u obrazovanju znati da cene volju i želju vlasti da im izadju u susret.

  3. Ja sam učitelj i nikad nisam imao vise novca,pamtim i devedesete a i dvehiljadite ovo je zasad najbolje.

  4. Joj, dokle vise? Nepomenik imitira Tita koji je rekao 1968. za vreme studentskih demonstracija, „studenti su u pravu.“ Naravno da je naprednjacima prioritet sada EXPO i stadion koji ce da zvrji prazan, i svi znamo da zato nema para za prosvetare. A i zasto poljoprivrednici nisu dobili ono sto im je obecano? Da li su i oni u pravu? Joj kakav prodavac magle. Poljoprivrednici i prosvetari treba da se ujedine i strajkuju, a narod treba da ih podrzi. I, NEMA KOPANJA

  5. Stalno se upoređuje sa 2012. godinom i to u eurima, a trebalo bi da se uporedi sa ondašnjim i sadašnjim cenama. Šta znači povećanje u eurima ako je kurs fiksiran već 10 godina, a cene svakodnevno skaču i inflacija divlja?!

  6. Nešto brzo POJEVTI
    NIO ?Biće da su do
    ušnici javili,da je pre
    više stezao kajiš i da
    mora da popušta.Fol
    se izvinio a pre dva
    dana pretio i to oštro
    .Mamika hvata me pa
    nika !

  7. A koliko su troškovi života porasi od 2012 godine? Kolike ste im svima i prosvetarima i zfravtsvu i svima u javim prrduzecima oduzimali od 2013-2017.godine? Penzionerima.takodje kojima niste smeli?
    Zar Vas nije sram? Ili za sram.ne znate

  8. Presednice,ima katalog Maxi-ja iz 2012,pogledajte,vise se moglo kupiti za 44 hiljade nego sada za 95

  9. Шта ће још да нам уради? Само још треба да се њему извину просветари?! Као да си неког лупио у главу па онда дозволио да тај прими извињење! Боже, зар смо толико згрешили?

  10. Pa gde nas ovaj nepomenik večito poredi sa 2012,Pa danas bi evro trebalo da bude makar 250 din.Kao izvinjava se prosvetarima da stanu ovi protesti.Jedno te isto ponavlja kao papagaj,nešto obećava a narodu sve gore.Srbiju je sa njim snašlo najveće zlo.

  11. Mrtva trka izmedju botovskih komentara i ovog izvinjenja, naravno po onome sto je Ajnstajn smatrao da nema granica

  12. Opa…Botovi u akciji, samo je pitanje da li je tome prethodilo Pavlovljevo zvonce, ili miris parizera… Kakav demagog, ma Gebels bi bio ponosan na svoja kradikalska čeda….Nigde se niko nije primio na njega kao vojvoda od zardjale Kašike, Toma diploma i Oskar

  13. Ja sam sa srednjom školom imala prosek Srbije nekad a sad nema ni profesor.Sramota.Šta je moglo tad da se kupi za te pare a šta sada ove.Ovaj narod po običaju glup

  14. Najjaci bot je ovaj sto se predstavlja kao ucitelj i kaze da nikad nije imao vise novca nego sada a nije zavrsio ni srednju skolu

  15. Jeste sve ste ispunili ali nikada a ni tada.Nego kada misliš zakon o fizičkom maltretiranju da već jednom doneseš?!Kada ce da postanu zaštićeni nastavnici?!!!

  16. Kako glupo poredjenje,nekad si sa 10 DM mogao da napijes celu kafanu a sad né moze ni sa 100 evra . Demagog pravi !

  17. Kada sam poceo da radim u prosveti 2007. plata mi je bila tadasnjih oko 500 evra, kako i sam kaze, a sada mi je 790 evra sa svim dodatnim stazom u medjuvremenu. Da li je racunao inflaciju, nije bas najjasnije, ali ono sto znam sigurno, a to je da je tadasnjih 500 evra vise vredelo od sadasnjih 1.000.

  18. Drug Broz je tako rekao da su studenti u pravu, pa je poceo da ih hapsi, vrbuje i proteruje. Plasim se, da to ne bude i ovaj put.

  19. Kupi lažovčina i ostade živ jel tu obračunao da će da podigne cene namirnica struje vode i grejanja za 20%

Ostavite komentar


Društvo

Rasprava o litijumu u „Utisku nedelje“: Ko su nezavisni stručnjaci, a ko brani interese kompanije? 10

Rasprava o litijumu u „Utisku nedelje“: Ko su nezavisni stručnjaci, a ko brani interese kompanije?

U večerašnjoj raspravi u "Utisku nedelje" oko projekta "Jadar" kompanije Rio Tinto, profesorka dr Dragana Đorđević i profesor dr Zoran Stevanović mišljenja su da svako rudarenje sa sobom nosi opasnosti po životnu sredinu i da se nigde u svetu ne uništava plodna i zdrava zemlja kako bi se otvorio rudnik. Sa druge strane, dekan Rudarsko-geološkog fakulteta dr Aleksandar Cvjetić i geološki inženjer Predrag Mijatović branili su ovaj projekat navodeći da govore u ime svoje struke, dok ih je dr Đorđević optužila da rade u interesu Rio Tinta, što su oni negirali.

Naslovna strana

Naslovna strana za 7. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.