Prosvetni radnici da slušaju samo BNV

BNV protiv nastave na daljinu na bosanskom jeziku preko Sandžak TV

Ostavite komentar


  1. Sta je to „bosanski jezik“ i po cemu se razlikuje od „bosnjackog jezika“? Zbog cega se sa takvom lakocom prihvataju velikobosnjacke, sovinisticke izmisljotine? Prvo su sebe, bez ikakvog utemeljenja proglasili za „Bosnjake“ navodne „potomke bogumila i dobrih bosnjana“, za „narodnajstariji“, onda su izmislili da im se jezik zove „bosnjacki“ isto „jeziknajstariji“a sada vec i „bosanski“ cime bezobrazno i bespravno svojataju citavu Bosnu. Po cemu ubacivanje turskih i arapskih izraza zavredjuje da se nazove posebnim jezikom? A radi se o potomcima onih koji su presli na veru OKUPATORA zarad tamo nekih sitnih interesa.

    1. Svaki narod treba da nazove svoj jezik,onako kako njemu odgovara. Bosanski jezik je jezik naroda Bosne, dok je bosnjacki jezik bosnjackog naroda, bilo gde on da zivi. Slicno srpskom ili hrvatskom, koji ga tako nazivaju i za one koji zive van Srbije ili Hrvatske.

    1. Dvije puta pet je djeset, đeset verovatno kažu crnogorci, ….i tako! Gde god se okreneš podele!! Tamo gde je loš standard ponudiš nacionalizam ,i ljudi se lepe kao muve na ono što smrdi!!

  2. Povampirili se (j)opet oni koji tvrde da su čak i bakterije, amebe, majmuni, pingvini, kenguri, zebre, svinje, psi, Vikinzi, Normani, Aboridžini, Saxonci, Germain, Etrurci, Židovi, Hindusi, Eskimo, Bušmani, Mongoli, Buntu, Perzijanci, Semiti & jedni & drugi, antički Grci, Rimljani, Kelli, Visigoti, Sasi, Iliri, Kartaginjanci, Spartanci, antički i novi Makedonci, Bugari, Nijemci, Poljaci, Česi, Poljaci, Hrvati, Bosnjaci, Vlasi, Crnogorci…. ništa drugo, samo Serbi. Megalomanija infinitiva?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.