Prosvetni radnici su zbunjeni i ogorčeni: Kakva je sudbina Zdravitasa?

Ostavite komentar


  1. Testiranje i merenje motoričkih spsobnosti je deo Programa nastave i učenja. Isto su sa nama nekad radili naši nastavnici. Baterija testova se promenila, ali suština je ostala. Ovo je
    samo unošenje tih rezultata u softver. E sad, pitanje je zašto 36 miliona košta obična tabela. I ovo je primer kako prekomerno guranje nekih izraza uništava njihovo značenje. Nije u pitanju nikakav projekat, već unošenje podataka sa OBAVEZNE aktivnosti u elektronsku formu.

  2. Svi zaposleni u Ministarstvu da dođu da rade jedno polugodište u školama i obdaništima.

  3. Opet neko drpanje od sirotinje …da li će ministarka da bude promoter i demonstrator ??

  4. Поздрав од учитеља! Хвала МП на свему што је учинило за мене и моју породицу (посебно у протеклих месец дана) и помогло ми да коначно преломим и почнем припреме за исељење из земље. Разбили сте и оно мало илузија које сам упорно негово негде дубоко у себи. Желим вам све најбоље.

  5. Imam telefon koji može da podrži traženo, ali ga ne dam u te svrhe. Moj je, privatni, i u Ministarstvu moraju shvatiti da nas i naše privatne resurse ne mogu uzimati zdravo za gotovo. Upravo sam direktoru škole u kojoj radim predala potpisanu izjavu da odbijam bilo kakav angažman u tom projektu zbog gore navedenog i još niza drugih razloga.

  6. Fizicko u skolama se ne radi. Nastavnici nemaju sta da mere to ih se ne tice, nista ne rade sa decom da bi ostvarli bilo kakav progres. Deca koja motoricki napreduju to cine na treningu can skole. Fizicko je odavno svedeno na: evo vam lopta. Kraj.

  7. Jedina smislena stvar koju bi u interesu zdravlja dece drzava morala da uradi jeste da se uvede jednosmenska nastava kako gomila dece koja treniraju ne bi isla nocu na treninge! Sale su zauzete, nastava traje do 20h, treninzi nisu zdravi u terminu 21h,22h, jelo u ponoc, nedovoljno sna! Uzas, kriminal!
    Skole treba da rade prvu smenu, treninzi da budu posle podne. Vece je za ucenje, odmor, veceru I odlazak na spavanje!

  8. I ko se tu ugradio? Za jos neko milionce evra iza PRAZNE kase Ministarstva. Pozdrav onima koji poput mene UPORNO insistiraju na JEDNOSMENSKOJ nastavi.

  9. Čula sam objašnjenje zašto učenice,najčešće završnih razreda OŠ i srednjih škola) neće da rade fizičko.Dođu u školu skockane,našminkane i namirisane i ne žele da se znoje i ne daj Bože polome neki nokat.

  10. Pa nije tačno da nastavnici bace loptu, uopšte nije tačno. Tvrdim da pošteno rade svoj posao, naravno da ima i onih koji to ne rade. Slučajno sam prof.a bolje da sam nogu polomio kad sam krenuo na DIF. Da gospodo dodjete na čas fizičkog da vidite koja je borba da nateras učenika da radi. Stalna neprekidna borba. Dovijaš se na sve moguće načine da ga motivišeš, teraš da radi. Naravno da ima dece koja žele i vole čas fizičkog i koja su svesna da im je to potrebno. Jednosmenska nastava nije moguća u mnogim školama zbog manjka učionica. Svrha ovog “ projekta“ kako kaže režim, je da se promoviše zdrav život i da roditelji imaju uvid u fizičko stanje dece. Pa to mogu da vide kod nastavnika kad dodju u školu, a motivacija dece da se bave fizičkom aktivnošću je stalna od nastavnika fizičkog. Ovo je da se opravdaju skupi sofsvteri, u čiju cenu se neko žestoko ugradio.

Ostavite komentar


Društvo

Uhapšene radnice pošte i opštine zbog sumnje da su krale dečiji dodatak 10

Uhapšene radnice pošte i opštine zbog sumnje da su krale dečiji dodatak

Policija je uhapsila radnicu pošte u Bačkoj Palanci A. P. (46) zbog sumnje da je, na podstrekivanje M. Ž. (58), zaposlene u opštini, koja je takođe uhapšena, mimo propisane procedure, sa namenskog računa jednog građanina za dečji dodatak podigla 84.235 dinara i predala joj taj novac, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Naslovna strana

Naslovna strana za 4. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.