Protekla dva dana Zlatibor ugostio hiljade turista 1Foto: TO Zlatibor

Zlatibor je protekla dva dana, tokom obeležavanja Dana državnosti, bio veoma posećen, a gosti su mogli da uživaju u mnoštvu sportskih i zabavnih sadržaja.

U Turističkoj organizaciji Zlatibor kažu da je na toj planini dnevno boravilo više od 45.000 turista iz zemlje i inostranstva.

Najmlađi su koristili skijališta na Obudojevici i u Avantura parku, a iskusniji skijaši staze na Torniku.

Mnogi gosti su posetili poznate lokalitete, poput Stopića pećine, Muzeja Staro selo Sirogojno, vodopad u Gostilju, El Paso siti, zip lajn u Ljubišu i druge.

Protekla dva dana Zlatibor ugostio hiljade turista 2
Foto: TO Zlatibor

Zlatiborska panoramska žičara je produžila radno vreme za jedan sat i putnicima ponudila iznenađenja, poput „romantične kabine“ i tradicionalnog zlatiborskog obroka („branč u vazduhu“).

Kako su mnogi zaposleni u Srbiji spojili današnji dan sa praznicima i svoj mini-odmor provode na „zlatnoj planini“, u TO Zlatibor ističu da su do kraja vikenda popunjeni skoro svi smeštajni kapaciteti.

U nedelju, kada se turisti budu vraćali sa Zlatibora, očekuju se gužve na putu prema Užicu, Čačku i Beogradu.

Kilometarske kolone  

U utorak ujutro do Zlatibora je trebalo putovati mnogo duže, nego inače, jer se iz pravca Beograda formirala kolona vozila od nekoliko desetina kilometara, zbog protesta meštana koji su, 15. februara, blokirali deo auto-puta u Pakovraću, kod Čačka, nezadovoljni eksproprijacijom njihovog zemljišta na kome je izgrađena ta saobraćajnica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari