U znak protesta zbog političke i ekonomske situacije i odbijanja režima da raspiše Vanredne izbore, zbog čega je predsednik SNS-a Tomislav Nikolić stupio u štrajk glađu i žeđu, u utorak, 19. aprila, u 11:59, minut do dvanaest, Srpska napredna stranka održala je protestni skup ispred ulaza u zgradu „Načelstva“ u Požarevcu. Pred par stotina članova i simpatizera sranke iz Požarevca i Braničevskog okruga govor je održao predsednik Nove Srbije u Požarevcu Dejan Krstić i narodni poslanik SNS-a, Veroljub Arsić. Veroljub Arsić najavio je da će svoju brojnost građani koji zahtevaju izbore pokazati u protesnim okupljanjima kojima će blokirati institucije u gradovima.


Predsednik Nove Srbije u Požarevcu Dejan Krstić kazao je da u Srbiji nije bilo lošije vlasti od 1945.godine.

Posle održanih govora okupljeni su se prošetali centralnim ulicama Požarevca nakon čega je protest završen. Novo okupljanje nije zakazano, a Arsić je rekao da će to zavisiti od reakcija jer se slični protesti održavaju i u drugim gradovima Srbije.

Tokom protesta nije bilo incidenata. Okupljeni su se uglavnom kretali trotoarima uzvikujući parole „Hoćemo izbore“ i „Tomo Srbine“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari