Protest građana zbog gradnje na zelenoj površini u Bloku 37 (VIDEO)

Ostavite komentar


  1. U susednom bloku 38, na sličnom mestu, izgrađene su trospratni objekti, a kod nas zgrada od osam-devet spratova. Sunce nećemo da vidimo, živećemo kao u podrumu.
    Bahata vlast više ne gleda na ljude. Nećete dugo, Beograd ćete na izborima izgubiti.

  2. Neka sada ovo urbanističko nasilje objasni novi cvet SNS, predsednik opštine Šapić. Ili će opet da ispadne kako sa time opština nema ništa, nego grad. U tom slučaju, neka situaciju objasni perjanica SNS, vrli Vesić. Ako on ne može, onda neka se oglasi Zorana, ona je bila na čelu ministarstva koje je moglo da odobri ovu nerazumnu gradnju.

  3. Molim novinare Danas-a da pre pisanja ovako paušalnog teksta prvo konsultuju nekoga iz struke i napišu suštinu problema. To jeste građevinska parcela ali ni po kojim urbanističkim parametrima tu ne sme da se zida objekat visine p+8+ps što je 10 etaža, koji je tik uz stari stambeni objekat čime bi potpuno uništio kvalitet života stanarima koji su tu 50 godina. Sve se to dešava zbog investitorskog urbanizma i bahatosti koja je potkovana političkim odlukama jer se samo preteranom spratnošću na istoj parceli zaradi ozbiljan novac, a javni interes je potpuno nebitan. Inače je posao urbanista da čuvaju grad međutim ovi rade sve suprotno, a jasno je i zašto.

  4. Niko od ovih stanara nije otišao da brani zaštićeno područje, baru Reva, niko nije izašao da protestuje zbog najave da će se uništiti Makiško polje (zona vodosnabdevanja Beograda), niko se nije pojavio da brani sličnu izgradnju u komšiluku. Ko je od njih ( i ne samo njih, generalno stanovnika N. Bgd.) izašao da štiti Baraveneciju … Mnogo bi moglo da se nabraja. E sada je došao dan da se svakome od nas postavi pitanje, da li ćemo i dalje ćutati i trpeti sve što mafija radi sa nama i našim životima ili …?

  5. Još 90-tih je počelo silovanje Novog Beograda. Parcele koje nikako ne mogu biti građevinske (kao što je ova) su pretvorene u građevinske. U bloku 21 je tako na parkingu izgrađen McDonalds i OTP Banka sa jedne strane, a Hipo plaza i stambeno-poslovni objekat sa druge. Bukvalno na parkingu. I sada je u bloku 21 parking postao agonija. Ista ili gora situacije je u blokovina 61-64, pa Blok 30 sa zgradom Cepter koja je takođe izgrađena na parkingu…Ipak, sve pomenuto su niži objekti pa je negativna strana saobraćajna gužva. U slučaju bloka 37 je prevaziđen nivo ludila SNS. Uz zgradu od 8 spratova, gradi se nova zgrada od 8 spratova (a znamo da je običaj da se nadzidaju i kasnije legalizuju još bar 2 sprata). Znači ljudi ne da neće videti sunce, nego neće videti ni nebo.

  6. Nekada su deca u školama učila da je civilizovano društvo nastalo tako što je ljudski rod „krotio i pobedjivao prirodu“. Verovatno su isti utisak imali i „starosedeoci“ Novog Beograda kada se ovaj deo grada gradio pre 50-60 godina, a oni na taj način dobili svoj krov nad glavom. Tada nisu mnogo marili za prirodne blagodeti oduzete tim činom. Sada, kada su oni već „izandjali“ prirodu zbog svojih ličnih potreba, imaju izraženu želju i potrebu da to „skrnavljenje prirode“ baštine samo oni, starosedeoci. Ovi „novi“ koji bi tu da se dosele nemaju pravo da skrnave njihovu prirodu s obzirom da je to pravo već stečeno, i eksluzivno pripada samo njima. Starosedeocima.

    1. Ne znam na koliko mogućih nivoa je ovaj komentar pogrešan. Pre svega na nivou inteligencije, kognitive i emocionalne.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.