Protest ispred fabrike „Mei Ta“ u Bariču

Ostavite komentar


  1. Dokaz se lako može pribaviti. Zavarite sve cevi koje idu u reku i čekajte da vidite odakle će pacovi da krenu da izlaze.

  2. Prosto je neshvatljivo bez idejnost ljudi koji su organizatori protesta…
    U Srbiji postoje ovlastene laboratorije koje ispituju kvalitet VODE.
    Komisijski uzmite vodu ili pkatite uzorkovanje a camcem se moze doci do izalzne cevi I eto rezultata za 2-3 dana.

    1. Dragoljube- samo si delimično u pravu. Uzimanje uzoraka je na tvoj, opisani način, verovatno moguće. Ali šta to vredi ako su te tobože „ovlašćene“ laboratorije (ovlašćene i dozvoljene od koga? Od SNS-ovih vlastodržaca?) ipak pod šapom esenesovaca, znači indirektno, kao i sve drugo u Srbiji, od Aleksandra Vučića. Ako jesu, a siguran sam da jesu, jer te laboratorije, ako nema „državnih“ uzoraka -npr. iz gradskih vodovoda, hrane, mleka isl -znači bez Vučićevih para, ne mogu da opstanu! Sada ti je valjda jasno kako eventualno mogu da izgledju „neutralni rezultati“ analiza vode iz tih „ovlašćenih“ laboratorija. Sličnih nedoumica ima i u drugim, tehnološki veoma razvijenim državama u Evropi -ne samo kod nas u Srbiji. Doduše -možda ima i u Srbiji laboratorija koje saoptavaju korektne rezultate ali ih treba naći! Na kraju, kako ono beše -ko plaća, njemu svira muzika!

      1. Odneseš u 3 različite laboratorije i kažeš da kokaš bunar kod sebe u selu…uporediš tri rezultata i ako su isti ili približno isti, to je to!

  3. Probe vode i vazduha odneti na analizu i rezultate pokazati državnoj ustanovi, koja je obavezna da kontroliše kršenje propisanih mera! Onda protest!

  4. Gradjani kupuju flasiranu vodu jer je cudnog ukusa ova iz cesme I udisu smrdljiv vazduh. A nece da protestuju? Eh roblje pokorno, tako vam I treba.

    1. Bravo Aleksandre za komentar.
      Mi nemamo svest o sebi samima ,.
      Ovce nisu zasluzile nista bolje .Imaju najboljeg ,najpametnijeg.
      Progutali smo njegovo jucerasnje vredjanje ,ponizavanje ,gadjenje i niko nije reagovao.Isto kao sa danasnjim protestom.
      Treba da nestanemo .

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.