Protest zaposlenih na Filološkom fakultetu, traže da se nastavi izbor dekana (FOTO/VIDEO)

Ostavite komentar


  1. Podršku protestu dali su i bivši uvaženi profesori Filološkog fakulteta. Iako različitih ideoloških, političkih pa i naučnih pogleda, oni su ovim apelom pokazali da u Srbija postoji samo jedna jedina podela: na kvalitetne i na fukaru…

  2. Koliko se može videti većina je sa filizofskog fakulteta. Šta oni traže, kakvu podršku pružaju drugom fakultetu, zar to nije mešanje u autonomiju drugog fakulteta? Pošto su određene strukture ubačene na filozofski fakultet očito je ovo bio pokušaj da se i na filološki fakultet ubace elementi koji mogu koordinisati „nezadovoljstvo“ studenata prema državi. Pošto je prekinut proces izbora dekana, verovatno iz njihovih krugova, organizovali su protest lojalnih studenata i profesora sa filozofskog fakuleta i bezobzirno se mešaju u autonomiju drugog fakulteta. Zašto?

    1. Protest je gradjanska inicijativa, i svi slobodnomisleci gradjani mogu ga podrzati. Sabornost ili, ako vise volite, solidarnost, zar Vas ne raduju?

  3. Zanimljivo je da je Ceca Bojković ugledni predavač privatne Akademije lepih umetnosti, jedne od ustanova koje kritikuje, a poćerka joj radi na BK Alfi.
    Da ne govorimo o tome da je maćeha Ceca došla na protest da podrži poćerku – prof. Ivu.
    Jel to protest ili okupljanje familije?

    1. Za „Nepotizam na protestu“ Nije mi jasno zašto Danas objavljuje ove bolesne tračeve! Ovo je za Informer i Alo!

  4. Šta traže propali političari na skupu studenata i profesora? Da li se ovim oni mešaju u integritet fakulteta?

    1. Time je ta grupa nastavnika pokazala kako vide autonomiju. Sa Boskom iz Dveri, 1 od 5 miliona i Partijom radikalne levice.
      Nikad gori kandidat za dekana.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.